Yaşanan sakatlıklar ve kart cezaları takımın son haftalardaki durumunu daha da ağırlaştırmış, teknik direktör Hami Mandıralı’nın kadro kurma konusunda elini iyice daraltmıştı.

Mersin İdman Yurdu maçı öncesinde Galatasaray karşılaşmasında cezalı duruma düşen Erkan Zengin ve Luis Cavanda’ya tekrar kavuşan Trabzonspor, Okay ve Cardozo’nun da dönüşüyle kadro açısından biraz daha rahatlamış durumda. Küme düşme potasının yakınlarında olmak Trabzonspor gibi şampiyonluklar yaşamış bir kulüp için kabul göremeyecek bir durum ve mevcut puan tablosu takımın üzerinde olumsuz bir etki bırakıyor. Oynanan futbolun da umut vadetmemesi bordo mavililerin içinde bulunduğu kriz ortamına tuz biber eklerken teknik direktör Hami Mandıralı’nın da akibeti var olan belirsizlikleri daha da derinleştiriyor.

Trabzonspor’da lig sonuna doğru cezalı ve sakatların takıma dönmesi futbol olarak takıma olumlu yansıyacaktır. Kalan haftalarda takımın alacağı birkaç galibiyet sezonu güvenli bir yerde bitirip kara bulutları bir nebze de olsa dağıtacaktır.

50. YILDA REVİZYON
2016-2017 sezonunda 50. yılını kutlayacak olan bordo mavililerde ‘’50.yılda şampiyonluk’’ parolasıyla göreve gelen Muharrem Usta ve yönetimini önümüzdeki sezon oldukça zor bir süreç bekliyor. Göreve geldiği günden bu yana yaptığı açıklamalarla Trabzonspor’un geleceği için umut dolu sözler sarf eden başkan Usta’nın scouting hareketi ve vizyon sahibi yaklaşımı taraftarları ilk aşama için memnun etmiş durumda.

Gelecek sezon için atılması gereken ilk adımı teknik direktör sorusunun cevaplandırılması bekliyor. Hami Mandıralı’nın geçici bir teknik direktör olup olmadığı sorusu hala yanıt bulmamış durumda. Sezon içerisinde takımın aldığı yol da Mandıralı’nın Trabzonspor macerasının devamı için yetersiz durumda. Mandıralı’nın takımın başında gösterdiği performans kulübün yaşadığı sıkıntılar nedeniyle şu ana dek gündem konusu olmasa da yeniden yapılanma söz konusu olduğu zaman ilk adım teknik direktör koltuğunda atılacaktır.

Teknik direktör bilmecesinin cevaplandırılmasının ardından transfer döneminde bazı önemli noktalara dikkat edilmesi kulüp için hayati bir nokta. Son dönemlerse sayısız oyuncu transferinin yapılması ve bu oyunculardan verim alınamaması bordo mavililerin yaşadığı sıkıntıların başında geliyor. Özellikle şehrin yapısına uyum sağlayabilecek, sürekliliği olan oyuncular Trabzonspor’a uzun sezon öncesinde yapılması gereken en önemli takviyelerin başında geliyor. Scouting ekibinin çalışmalarının yeterli olması da bu konuda Trabzonspor için çok önemli bir nokta.

ŞAMPİYONLUK BEKLENTİSİ YENİ KADRODA BASKI YARATACAK
Şehir takımları için yerellik konusu her zaman dikkat çekici bir nokta olarak göze çarpmaktadır. Trabzonspor’un Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan yapısal olarak daha farklı bir kulüp olması bordo mavililer için hassat bir nokta. Trabzonspor’un kendi oyuncularını yetiştirebilecek bir altyapı seviyesine erişmesi için herhangi bir engeli bulunmuyor. Bu konudaki adımların atılması 2016-2017 için olmasa da daha sonraki dönemler için Trabzonspor’a önemli kazanımlar sağlayabilecektir.
Kulübün kabus gibi geçen bir sezonun ardından şampiyonluğa imza atması oldukça zor olacaktır. Trabzonspor  50. yılında şampiyon olamasa da şampiyonluğa oynayacak, istekli bir kadronun kurarsa camia ilk sezon için tatmin olacaktır.

Kurulacak kadronun ilk yılında şampiyonluğa oynamasını beklemek şüphesiz  takımın üzerinde ekstra bir baskı yaratacak. Ligin diplerinde bitirilen bir sezonun ardından Trabzonspor’un güzel bir futbolla Avrupa’ya gitmesi şüphesiz kara bulutları dağıtmaya ve zamanla bordo mavililere şampiyonluktan söz ettirmeye yetecektir.

Kaynak: Goal.com
Editör: Haber Merkezi