Galatasaray ve Osmanlıspor karşılaşmalarında sahadan boynu bükük ayrılan Trabzonspor, bugün kırılma maçına çıkacak. 27 puanda, düşme potasının hemen üstünde yer alan Bordo- Mavililer ikinci yarının flaş takımı Konyaspor ile kozlarını paylaşacak. Türkiye Kupası’nda Beşiktaş’ı eleyen, puan cetvelinde 3. sırada yer alan rakibiyle ligde oynadığı son 2 maçı kazanamayan Fırtına, şeytanın bacağını kırmak amacında. Ligin ikinci yarısında çıktığı 5 müsabakada 12 puan kaybeden Trabzonspor, Konyaspor’u ise deplasmanda en son 2010-11 sezonunda 2-1 mağlup etmişti.
 
Tribünler yine dolacak
 
Teknik direktör Hami Mandıralı ise zafer planını belirledi. Genç çalıştırıcı, defansif anlamda oldukça başarılı olan Konyaspor’a karşı ilk yarıda mutlaka gol atılmasını hedefliyor. Bu doğrultuda öğrencileriyle görüşen Mandıralı, şok baskı ile maça başlanılmasını istedi. Trabzon, Konya mücadelesinin ardından Mersin, Beşiktaş ve Sivasspor ile Avni Aker’de çok kritik 3 mücadeleye çıkacak. Toplamda bu 4 karşılaşma 14 günde yapılacak. Bugün saat 19.00’da başlayacak Konyaspor maçında ise Fırat Aydınus düdük çalacak. 42 bin kişilik Torku Arena’da tribünlerin ise büyük bölümünün dolması bekleniyor.
 
Bordo-Mavililer 9 eksikle gitti
 
Bordo-Mavili kafile saat 16.00’da THY’ye ait özel uçakla Konya’nın yolunu tuttu. Trabzonspor’da tam 9 önemli oyuncu bugünkü kadroda olmayacak. Kaptan Onur, Mehmet Ekici, Aytaç Kara, Güray Vural ve Okay sakat. Erkan Zengin, Saih Dursun, Aykut Demir ve Cavanda ise cezalı. Futbocuları az sayıda taraftar Konya’ya uğurlarken, kafileyi Başkan Muharrem Usta ve bazı yöneticiler yalnız bırakmadı. Trabzon’daki ilçe belediye başkanlarından bazıları da takımla birlikte Konya’nın yolunu tuttu.
 
Muhtemel 11'ler
 
SAAT: 19.00
STAT: Torku Arena
HAKEM: Fırat Aydınus
YAYIN: Lig TV2
 
T.KONYASPOR
Serkan, kubic, Ali Turan, Vukovic, Douglas, Meha, Holmen, Ali Çamdalı, Traore, Ömer Ali, Bajic
T.D: Aykut Kocaman
 
TRABZONSPOR
Esteban, Bosingwa, Mustafa, Douglas, Musa Nizam, Özer, Akakpo, Sefa, Marin, Yusuf, Muhammet Demir
T.D: Hami Mandıralı
Editör: Haber Merkezi