Spor Toto Süper Ligi'nin 7. haftasında İstanbul'da Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan müsabaka sonrası Trabzon'a gelen Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu karşılamak için havaalanına gelen taraftar gruplarından Trabzonlu gençler taraftar grubu lideri Mehmet Fındıkçı ile Farozlular taraftarlar grubu lideri Erol Aydın, müsabakalardan birer yıl ceza almasının ardından, Atatürk Alanı'nda toplanan bordo-mavili taraftarlar yasağa tepki gösterdi.

Trabzonlu Gençler Tribün Lideri Mehmet Fındıkçı, Akyazı Stadı temel atma töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kaşkol takan, sanal ve ulusal medyada yerden yere vurulan Betpapel yasaklı tribün liderinin kendisi olduğunu belirterek, "Bizi temsil etmek için meclise yolladığımız milletvekillerimiz bizim için çıkarmış olduğu sporda şiddet önlemek amacıyla 6222 yasayı çıkardılar ama görüyoruzki her televizyon açtığımızda küfürler, yumruklar, tekmeler, bardaklar (ipadları) fırlatırken acaba karakola imza atıyorlar mı ? meclise girmek için. Hakaretten küfürden bahsediyorsunuz ama her nedense sinemalara gittiğimizde küfürden başka hiç birşey görmüyoruz. Bu filmleri RTÜK onaylıyor bu sinamacılar karakola imza atmaya gidiyorlar mı ? Yöneticiler, futbolcular her nedense birbirlerine hakaret ve küfür ediyorlar aynı gemide bulunmamıza rağmen sadece bu yasanın taraftara uygulanması manidar değilmidir ?" dedi.

Fenerbahçe maçı sonrası başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nu karşılamak üzere havaalanına gittiklerini belirten Fındıkçı, "Toplu tezahürattan dolayı orda bulunan 200 kişinin içinde sadece iki kişiye ceza verilmesi manidar değilmidir?, Bir gecede her nedense mecliste bir türlü anlaşamayan 4 partimiz Aziz Yıldırım için anlaşıp jet hızıyla yasa değişikliğine gitmiştir. Biz hakarete ceza verilmesin gibi bir talepte değiliz fakat adaletli cezadan yanayız" şeklinde konuştu.

Taraftarlar daha sonra 'Sevdamız üzerinden kirli eller çekilsin. Adalet istiyoruz" diyerek slogan attılar.
Editör: Haber Merkezi