Trabzonspor, transfer sezonu bitmeden yeni bir oyuncuyu daha kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Adı bir dönem Beşiktaş ile anılan savunma oyuncusu Vitor Hugo ile bordo mavili kulüp arasında prensip anlaşması sağlandı. Son görüşmeyi yaptıktan sonra imza atacak olan Brezilyalı Vitor Hugo'nun kariyeri merak ediliyor. 

Vitor Hugo kimdir? 

Tam adı Vitor Hugo Franchescoli de Souza olan futbolcu Brezilya'nın Guaraci kentinde 20 Mayıs 1991'de dünyaya geldi. Sol ayağına hakim olan Vitor Hugo, 1,87 boyundadır. 

Profesyonel kariyerine ülkesinin takımlarından Junior'da 2009 yılında başlayan sol ayaklı stoper, sırasıyla Santo Andre, Sport Recife, İtuano ve Ceara SC'de kiralık olarak oynadı. 2013 yılında Tombense takımına transfer olduktan sonra da buradan America MG ve Palmerias'a kiralık olarak gitti.  Palmerias'ta çıkış yapan Hugo 1.5 Milyon Euro'ya bu kez bonservisiyle bu takıma transfer oldu. 

1 yıl sonra ise 2017'de İtalyan ekibi Fiorentina'ya 8 Milyon Euro karşılığında imza attı. 2 sezon İtalya'da kalan tecrübeli stoper 5.5 Milyon Euro'ya Palmerias'a geri döndü. Hugo, ikinci Avrupa macerası için Trabzonspor’un teklifini kabul etti. 

Başarılı oyuncu kariyeri boyunca toplam 242 maça çıkarken 16 gol kaydedip 2 de asist gördü. 2'si çift sarı karttan olmak üzere 3 kez kırmızı kart gördü. Geçtiğimiz sezon ise toplam 9 maçta forma giydi ve 489 dakika sahada kaldı.

Sol ayağı güçlü savunmacının Transfermarkt güncel değeri 4.8 Milyon Euro olarak görünüyor. 

Editör: Haber Merkezi