Trabzonspor’da maddi açıdan yaşanan sıkıntılar, sportif başarılara doğrudan etki etti. Tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan bordo-mavililerde, şimdiden gelecek sezonun telaşı dikkat çekti.

Başkanlık seçiminde 50. yılda şampiyonluk hedefi koyan Başkan Muharrem Usta ve yönetimi, yeni yapılanma için çalışmalar ve planlar kursa da ekonomik nedenler elleri kolları bağlıyor.

Mircea Lucescu’yu takımın başına getirme hayali olan ancak şu an için bu opsiyonu düşünmeyen Muharrem Usta, yeni sezonda transferde de istediği adımları atamayacak. Kadroda birçok bölgenin eksik ve yetersiz olmasına karşın beklenen hamlelerin gelmesi kolay olmayacak.

Zira transferde atılacak adımların UEFA nezdinde bir sıkıntı çıkarması kulüp içerisinde en büyük tehlike olarak algılanıyor. O yüzden UEFA’ya karşı sıkıntı çıkmaması için transferde kısıtlama zorunluluğu bulunuyor.

Yeni bir kadro kurulması düşünülse de yüksek maliyetli ve yıldız transferlerin yapılması neredeyse imkansız gibi duruyor. Kulübün maddi açıdan ferahlık yaşaması için Akyazı’daki stadın bir an evvel bitirilmesi bekleniyor.

Yeni sezonda maçları Akyazı’da oynamayı planlayan bordo-mavili yönetimin, hem loca ve bilet gelirleri hem de stat içerisinde yapılacak faaliyetlerden para kazanmanın yollarını arayacağı belirtildi. Bu nedenle 50. yıl için en önemli hedefin Akyazı’daki stat olması bekleniyor.

Kaynak:Milliyet
Editör: Haber Merkezi