ATV'de yayınlanan Beyaz Karanfil dizisinin başrol oyuncusu Kenan Çoban, oyuncu olmadan önce çaycılıktan futbolculuğa birçok iş yapmış.  Kenan Çoban Trabzonsporlu olduğunu gururla açıkladı.

  • MEYDAN OKUMAKTIR TRABZONSPORLU OLMAK

- Fanatik bir Trabzanspor taraftarıymışsınız... Ne derece bir fanatiklik bu?

- Dünyaya geldiğim zaman Trabzonsporun en fırtınalı dönemleriymiş Trabzonspor'un bir Anadolu kulübü olarak üç büyüklere baş kaldırması çok takdir edilen bir davranıştı. Trabzonspor'u tutanlar bilir; Trabzonsporlu taraftarın yüzü gülmez ama başı dik gezer. Meydan okumak gibidir Trabzonsporlu olmak, ben de bundan gurur duyuyorum.

- Bitkilerle aranız iyiymiş... Bu ilgi nereden geliyor?

- Biz tozla, toprakla, dağda bayırda, bağların bahçelerin içinde, ağaçların tepesinde büyüdük. İster istemez de içimde böyle bir merak vardı. Basit bir fidanlığım var. İki yıl önce Raci Şaşmaz'la stres atmak için bir bahçede uğraşırken, bu işi çok sevdiğimi, bir fidan ekerken, bir ağacı budarken dünyayı unuttuğumu fark ettim. Kabiliyetim de vardı, ortağım zaten bu işi yapıyordu... Saatlerim, günlerim geçiyordu fidanlıkta, Beykoz'da İshaklı Köyü'nde Garden Concept adında, doğanın tam içinde bir fidanlık kurduk. İçinde sebze, meyve yetiştiriyoruz. Güzel hizmetler de veriyoruz. Buyrun beklerim.
 
  • BEYAZ KARANFİL'İN BAHÇIVAN ZÜLFÜ'SÜ

- Beyaz Karanfil ne anlatıyor?

- Beyaz Karanfil benim oynadığım bahçıvan Zülfü karakterinin etrafında gelişiyor. Günümüzde modern zamana ne kadar yenik düştüğümüzü parayı, gücü elde etmek için insanların nelerden ödün verdiğini anlatıyor. Basit bir uyuşturucu hikayesinden çok, derin bir hikaye. Diyelim ki çocuğunuz hasta ve paraya ihtiyacınız var; birisi size "Sana bir çanta vereceğim, şu köşeden şu köşeye kadar götüreceksin ve sana 50 bin dolar vereceğim" derse, kaçımız bunu reddedebiliriz! Bu soruyu 20 yıl önce sorsaydınız 10 kişiden altısı bu çantayı götürmez hatta dünyayı verseniz buna yanaşmazdı. Ama bugünün şartları bizi bu çantayı taşımaya itiyor. İşte bu dizide beni heyecanlandıran, insanlar ne oluyor da kendi özlerinden, ilkelerinden, kimliklerinden ödün veriyor? Bunun anlatılması beni çok motive ediyor. Basit bir bahçıvanım ama mafyanın en tepesine kadar geleceğim.

- Dizideki karakteriniz nasıl biri? Nasıl bir mücadelenin içinde?

- Sakin, sessiz biri Zülfü, eşi ve engeli oğlu ile basit bir hayat sürüyor. Bahçıvanlık yaparak kazandığı para ile kıt kanaat geçiniyor. Eşini çok seviyor. Hayatın ona sundukları ile mutlu bir şekilde yaşarken suçsuz yere girdiği cezaevi, onu geri dönülmez bir yola sokuyor. Ailesi için, kaybettiklerini geri almak için çıktığı yolda ise yükseleceği nokta, dediğim gibi zorlu bir nokta.
Editör: Haber Merkezi