Yeni sezon hazırlıklarına bugünden itibaren yurt dışında devam edecek olan Trabzonspor, yerli transferlerini büyük bir ölçüde tamamlarken, yurt dışında yürüttüğü transfer çalışmalarında net bir adamı atamadı. Bordo-mavili yönetimin, "Yabancı transferlerini yurt dışı kampına kadar yetiştireceğiz" sözü ise yine havada kalırken, kulüp yönetimi ise 4 koldan transfer çalışmalarını yürütüyor. Yabancı transferinde ekonomik yapıyı da hesap eden Karadeniz ekibi geçmişte düşülen hatalara düşmemek için sıkı bir şekilde pazarlık yapmasa da taraftarlar ise transferlerin gerçekleşmemesinden dolayı bu durumdan oldukça rahatsız.

Kendisini Trabzonspor'a bağlayan sözleşmeye imza attıktan sonra transfer konusunda önemli mesajlar veren teknik direktör Vahid Halilhodzic, yönetimden 4-5 tane daha oyuncu istedi. Özellikle yurt dışı kampında tam kadro çalışmak istediğini bordo-mavili yönetime ileten Boşnak teknik adam, bu isteği gerçekleşmedi. Yurt dışı kampında takımı daha yakında görecek olan Halilhodzic'in eksik bölgeleri tespit ettikten sonra görüşülen oyuncularla temasa geçilmesini isteyeceği de gelen haberler arasında yer alıyor.

BURAK YILMAZ'DAN SONRA FORVETE ÇÖZÜM BULUNUMADI

Trabzonspor yabancı oyuncu transferinden önceliği forvet hattını vermesine rağmen iki sezondur çözüm bulamadığı mevkii için arayışlarını sürdürüyor. Yüksek maliyetler Karadeniz ekibini forvet transferine temkinli yaklaşmasına neden olurken, bordo-mavililer Burak Yılmaz'ın takımdan ayrılmasından sonra bu bölgeye oyuncu transfer etmekte zorlandı. Yaptığı transferlerde ise aradığını bulamadı. Transfer çalışmalarını yürüten kulüp CEO'su Burak Gürdal'ın, yurt dışında sıkı bir çalışma içinde olduğu öğrenildi.

YURT DIŞINA 5 YABANCI OYUNCU GETİRİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) gelecek sezondan itibaren yabancı sınırının 5+3 olarak devam edeceğini açıklamasının ardından transfer çalışmalarına bu doğrultuda yön veren Trabzonspor; Adrian, Alanzinho, Henrique, Janko, Zokor ve Jebrin'le yollarını farklı dönemlerde ayırmıştı. Dünya Kupası'nda Fildişi Sahili takımıyla mücadele etmesine rağmen izinsiz olarak Trabzon'a gelmeyen Sol Bamba yurt dışı kamp kadrosunda yer almadı. Teknik Direktör Vahid Halilhodzic yurt dışı kampına Malouda, Bosingwa, Alexandru Bourceanu, Celustka, ve Colman yer aldı. Karadeniz ekibi Sol Bamba ve Celustka'nın takımla bağlarını koparmasından sonra yabancı transferine hız vermesi bekleniyor.
Editör: Haber Merkezi