Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı'nın yanı sıra Kulüpler Birliği Başkanı ile Ankara'da bir toplantı gerçekleştirdi.

Bakan Kasapoğlu, üç önemli federasyon başkanından, kulüplerin tavırlarının ne yönde olduğunu dinledi. Bakan Kasapoğlu, erteleme kararı çıkması halinde bu süreçte nasıl bir yol izleyeceklerini federasyon başkanlarına sordu. Bakan, hiçbir federasyonun somut bir takvimi olmadığını öğrenince başkanlara tepki gösterdi. 

Toplantı sonrasında Türkiye'deki oynanan liglerde tüm müsabakaların ertelenme kararı çıktı. Toplantıda zaman zaman tansiyon yükselirken, Bakan Kasapoğlu, Federasyon Başkanları'na "Hazırlıklarınızı yaptınız mı?" diyerek şu soruları iletti:

- 4 Branşta liglerin tatil edilmesi bir karar fakat federasyonlar bu kararın ardından gelecek süreç için alternatifli planlama yapmış olmalı bu alternatifler nelerdir?

1-Ligleri tatil ettikten sonra alternatifli yeniden başlama tarihleri, müsabaka takvimleri, olası ligden düşme, şampiyonluk için play-off sistemi ve bu sistemin kriterleri nelerdir?

2-Lige verilen arada futbolcular hangi süreçte antrenmanlara başlayacaklar? Sporcular antrenmanlara başladıktan sonra kulüpler antrenman sırasında sporcuların enfekte olmamamsı için ne tip bir hazırlık yaptılar?

3-Liglerin tatil edilmesi dışında salgın yaz aylarına uzarsa ligleri nasıl tescil etmeyi düşünüyorlar alternatifli olarak?

4-Liglerin tatil olmasından sonra yurt dışına ailelerinin yanına gitmek isteyen sporcuların tekrar Türkiye’ye dönmesi nasıl olacak her sporcu ve yanındakilerin 14 gün gözlem süreci nasıl işleyecek?

5-Salgının yaz aylarına uzaması varsayımına göre bir sonraki sezon takvimi alternatifli hazır mı?

6-TVF ve TBF yukarıdaki sorular dışında Tokyo 2020 sürecine bu ortamda sporcularını nasıl hazırlayacak sportif ve sağlık planlanlamaları ve iş takvimleri nelerdir?

(Skorer)

Editör: Haber Merkezi