Trabzonspor ile Aytemiz Alanyaspor arasında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 29 Temmuz Çarşamba günü saat 21.30'da oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Finali'nin bir gün öncesinde ortak basın toplantısı düzenledi.

Atatürk Olimpiyat Stadı Basın Toplantısı Salonu'nda 28 Temmuz Salı günü saat 16.00'da başlan toplantıya Trabzonspor Antrenörü Eddie Newton ve Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut ile takım kaptanları katıldı.

Erol Bulut yaptığı açıklamada "Final maçı bizim için değerli bir amaç tarihimizin en önemli maçı. İki takım da haketti. Yarın final maçını oynayacağız. Hak eden maçı kazandı. Futbolcularımız bu maça hazır. Tarihimizin en önemli maçlarından biri. Sezonu ilk 5 te bitirdik bunu kupa ile taçlandırmak işitiyoruz." ifdadelerine yer verdi.

Eddie Newton "Gerçekten iyi bir rakibimiz var. Rakimizin güçlü yönlerine çalıştık. finalde olmak heyecan verici bir durum. Umarım kupayı biz alırız." şeklinde konuştu.

Kaçan bir şampiyonluk var nasıl motive ettiniz? sorusuna da cevap veren Newton "Sezon boyunca bir hedef uğruna mücadele verip gerçekleştirememek zor. Ama yarın final kupa finali var. İkinci olmak hedefimiz değildi ama sezonu kupayla kapatmak istiyoruz. Oyuncular için bu tip maçlarda motiveye gerek yok. Kendileri motive olur." dedi.

Taraftarsız bir final olacağı sorusu üzerine de Newton "Bu ülkeye geldiğimizden beri ülkenin her yerinde taraftar desteği hissettik. Bu maçta o desteği hissedemeyeceğiz. Yorulduğunuz da taraftar yanınızda olur. Ama iki takım içinde eşit şartlar olacak." dedi.

Editör: Haber Merkezi