Gelecek sezon dünyaca ünlü bir forvet almak alacak olan ve Benfica'nın golcüsü Cardozo için resmi teklifini sunan Trabzonspor'un, Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Guingamp'ta top koşturan golcü Mustapha Yatabare'yi de istediği iddia edildi.

Fransız L'Equipe gazetesinin haberinde, Trabzonspor kulüp yetkililerinin 28 yaşındaki futbolcunun transferi için Guingamp ile görüştüğü ve pazarlıkların olumlu yönde devam ettiği öne sürüldü. Hatta Yatabare'nin menajeri Magdalena Subotic'le bordo-mavililerin CEO'su Burak Gürdal'ın İstanbul'da bir görüşme yaptığı bile belirtildi.

Geçen sezon attığı 22 golle Guingamp'ın Ligue 1'e yükselmesinde büyük rol oynayan Yatabare, bu sezon ise çıktığı 28 maçta rakip filelere 10 gol gönderdi, 4 de asist yaptı. Mali Milli Takımı'nda da 18 kez görev yapan Yatabare, 2 gol kaydetti. Fransa doğumlu oyuncunun sözleşmesi 30 Haziran 2015'te sona eriyor.

OKAY YOKUŞLU VE SEFA YILMAZ
Tarafların yakın bir zamanda yeniden bir araya geleceği, futbolcunun bordo-mavili takıma gelmeye sıcak baktığı belirtiliyor. Karadeniz ekibinin Yatabare'nin yanı sıra yerli olarak da Okay Yokuşlu ve Sefa Yılmaz'ı gündemine aldı. PTT 1. Lig'e düşmesi kesinleşen Kayserispor'un bu iki oyuncusu için harekete geçilecek.

20 yaşındaki Okay ile 24 yaşındaki Sefa'nın kulüpleriyle 2016 yılına kadar sözleşmeleri bulunuyor. 1.90 boyunda olan Okay, orta sahada görev yapıyor. Bu sezon 23 maçta forma giyip 1 gol attı. 1.83 boyundaki Sefa ise ofansif orta saha ve sağ açık olarak görev yapıyor. Sefa da bu sezon 22 maçta görev yaptı ve 4 gol kaydetti. Ayrıca 2 de asist yaptı. Hami Mandıralı, milli takım alt takımlarından tanıdığı bu iki ismi istiyor.
Editör: Haber Merkezi