Asistleriyle takımını sırtlayan 24 yaşındaki futbolcu, Bordo-Mavililer’in en büyük hücum silahı oldu. Pas organizasyonlarını da yöneten Mehmet, 4 sezon önce takımdan ayrılan Selçuk İnan'ın açığını kapattı.

Sezon başında sessiz sedasız Trabzonspor'a transfer olan Mehmet Ekici, Karadeniz ekibine şu ana kadar en fazla katkı koyan isimlerin başında geldi. Özellikle son iki maçta kornerden yaptığı 3 mükemmel asistle takımının dirilmesinde ve şehre bahar havasının gelmesinde büyük rol oynayan 24 yaşındaki oyuncu, taraftarların da sevgilisi oldu. Orta alanda da liderliği eline alan ve hücum organizasyonlarını yöneten yetenekli futbolcu, 4 sezon önce Galatasaray'a giden Selçuk İnan'dan boşalan bu bölgedeki açığı da kapatmayı başardı.

Son iki senede Bundesliga'da Werder Bremen forması altında istediği kadar süre alamayan ve kendisini gösteremeyen Mehmet Ekici, Trabzonspor'da küllerinden doğdu. Abdullah Avcı döneminde A Milli Takım'da da boy gösteren başarılı orta sahanın, Bordo-Mavili ekipteki güzel oyununu sürdürmesi durumunda ilerleyen süreçte yeniden Ay-Yıldızlı formayı kapması içten bile değil.
Editör: Haber Merkezi