Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında, ligin flaş ekipleri Beşiktaş ve Trabzonspor, bu akşam Konya Torku Arena'da kapışacak. Teknik direktör Slaven Bilic önderliğinde UEFA Avrupa Ligi'nde son grup maçları öncesinde 2. turu garantileyen Siyah-Beyazlılar,  Trabzon'u kayıpsız geçerek Süper Lig'deki liderliğini elinde tutmanın planlarını yapıyor. Kara Kartal'da bu sezon görev aldığı 17 mücadelede rakip fileleri 15 kez sarsarak adeta gol makinesine dönüşen Demba Ba'ya güvenen Beşiktaş; Gökhan Töre ve Jose Sosa'nın da desteğiyle beraber Konya'dan 3 puanla çıkmak için çaba sarf edecek. Ligde çıktığı son 3 maçında; Başakşehir, Kasımpaşa ve Karabük'e geçit vermeyen Siyah-Beyazlılar, kazanma serisini sürdürüp kısa vadedeki ilk yarıyı lider kapatma hedefini gerçekleştirmek için önemli bir adım atmaya çalışacak.

Sıra Kartal'a geldi

Takımın başına Ersun Yanal'ın gelmesinin ardından adeta yeniden doğan Trabzonspor, deneyimli teknik adamın yarattığı olumlu havayı, Beşiktaş karşısında da sürdürmeye kenetlendi... Yanal'la beraber Türk Telekom Arena'da Galatasaray'ı 3-0'lık skorla geçen ve tam 991 gün sonra 3 büyükler karşısında ilk kez İstanbul'da galibiyet yaşayan Bordo- Mavililer, geçen hafta da Gençlerbirliği'ni 4-1'lik skorla geçip Beşiktaş'a mesaj göndermişti. Son maçlarda attığı gollerle takımını adeta tek başına sırtlayan Paraguaylı yıldız Oscar Cardozo'ya güvenen Bordo-Mavililer; Mehmet Ekici ve Jose Bosingwa'nın da yükselen form grafiğini göz önünde bulundurarak Beşiktaş'ı geçmeyi planlıyor.

Beşiktaş'ta son dakika

Siyah-Beyazlılar'da zorlu Trabzonspor mücadelesi öncesinde 3 eksik bulunuyor. Karabük karşısında göğsündeki yırtığa rağmen görev yapan ve problemi nükseden kaleci Cenk Gönen ve adale sakatlığı süren Çek savunmacı Tomas Sivok, Trabzon karşısında görev yapamayacak. Öte yandan dizinden operasyon geçiren ve ilk yarıyı kapatan Uğur Boral da Konya'ya getirilmedi.

Trabzonspor'da son dakika

Bordo-Mavililer, Beşiktaş karşılaşması için Konya'ya sadece 1 eksikle gitti. UEFA Avrupa Ligi'nde 2 Ekim'de Legia Varşova'yla Hüseyin Avni Aker’de oynanan karşılaşmada sakatlanan ve sol ön çapraz bağlarının kopması nedeniyle sezonu kapatan kaleci Onur Kıvrak, takımının Beşiktaş karşılaşması öncesindeki tek eksik ismi olarak göze çarpıyor.
Editör: Haber Merkezi