Engellilerin sportif yarışmalara katılmaları, yaşamları devam ettiği müddetçe, hayatta pozitif bakmalarına yardımcı olduğu gibi, günlük hayatlarında da hareketli olabilmeleri bakımından spor çok önem arz etmektedir.

Spor, bedensel ve ruhsal yapılara sağladığı desteğin yanında, kişiye , kendini displin, özgüven, rekabet ruhu arkadaşlar arasında kolay iletişim sağlanmasını büyük ölçüde spor yapmayla sağlamaktadır.

Sportif etkinliklerde başarılı olduğu engelli, bedensel yararının yanında, sosyalite ve moral motivasyon açısından çok büyük yararı olduğunu biliyoruz. Engelliler, fiziki yönlerinin gelişmelerinin yanında, hayatı olduğu gibi spor sayesinde kabul etmeyi öğrenmektedirler.Zaten sporun klasik antrenmanlara üstünlüğü kişiye hoş vakit geçirmesini ve yukarıda da belirttiğim gibi hayata bağlanmayı sağlar.

Spor yapmak kişilere engelli olduklarını unutturmak ve kendilerinde olan engelin biraz olsun spor sayesinde hafızalarında kısa da olsa silinmesini yardımcı olmaktadır.Ayrıca sporun engellileri bir bakımdan rehabilkite etmesi yanında, aynı zamanda keyifte vererek topluma kolayca entegre olup, dışlanmış değil, ''toplumda bende varım'' ve yararlı birey olduğunu kendileri de görür.

Spor yapan bir engelli, engelli olmayan sporcular gibi kendi kendine izole edilmiş hisseder.Bu duyguyu yenmede sporun çok büyük katkısı vardır.Engellilere gelişmiş ülkelerde daha çok rastlanmaktadır onun için gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, bu kişilere kesinlikle sporu sevdirip ve onlara sporun yararlarını anlatarak, sporun içine çekerek daha iyi bir hayat yaşama imkanı kazandırılmaları sağlanır.

Engelliler toplumdan dışlanmamak için sportif etkinliklerin irasyonel ve psikolojik gelişime olan etkisini, psikomodor gelişmesine faydasının çok fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Engellilere, engelli olduklarını toplum tarafından kendilerine hissettirmezden onlara değer vererek, hatta diğer bireyler gibi, topluma yaralı olabileceklerini kabul etmek bir insanlık görevidir.