Geçen hafta Beşiktaş galibiyetinin bir anlam ifade etmesi, Galatasaray, Fenerbahçe hatta ligin zirvesinde bulunan Alanyaspor’un puan kaybettiği haftada Trabzonspor için Rizespor karşılaşması büyük önem arz ediyordu. Çünkü Bordo-Mavililer’in Karadeniz derbisinden çıkaracağı 3 puan rotayı direk zirveye doğru çevirmesine neden olacaktı.

Ancak Rizespor’da yabana atılacak bir takım olmadığı gerçeği de önümüzde duruyordu. Birde buna yağan sağanak yağmurun ağırlaştırdığı zemin eklenince Trabzonspor ilk yarıda istediği futbolu ortaya koyamadı. Bunu yanında ilk yarıda Novak’ın sakatlanıp oyundan çıkması Ünal Karaman’ın bir anda oyun planını sekteye uğrattı. Tabii ki bu durum Bordo- Mavili ekipte mazeret olarak kabul edilemez. Çünkü bu formayı giyen her oyuncu görev yerini yadırgamamalı.

Karaman, Kamil Ahmet’i sol beke çekerken bu oyuncu Novak’ın tam tersi defansif görev anlayışını benimsedi, Rizespor yarı sahasında fazla gözükmedi. Halbuki Novak daha çok ofansif futbolu tercih eden bir oyun anlayışına sahipti. Sürpriz çıkışlarıyla Trabzonspor’a skor anlamında gerekli katkıyı sunuyordu. Aynı şeyi Kamil Ahmet’ten beklemek imkansızdı. Ama yine de genç futbolcu defansif anlamda görevini eksiksiz yerine getirdi.

Bu yarıda Bordo-Mavililer’in bir tek önemli pozisyonu ceza sahası içerisinde Nwakaeme’nin şutu olmuştu. Çünkü Sosa, Sörloth ve Nwakaeme yeteri kadar oyuna ağırlığını koyamadı. Bu durum tabii ki ister istemez Trabzonspor için el freni gibi olmuştu. Öyle ki ikinci yarının başlarında bu durum devam ederken takımı hareketlendirecek tabiri caizse ateşleyecek bir oyuncuya sahada ihtiyaç duyulduğu bas bas bağırıyordu. Nitekim Karaman geçte olsa Sturridge’yi sahaya sürerek doğru bir hamlede bulundu. İngiliz oyuncunun sahaya girmesiyle işin rengi değişti. Çünkü yıldız oyuncular bu tip maçlarda önemli sorumluluk alır ve gereğini yerine getirir. Sörloth’a attırdığı gol ancak klas bir oyuncuya yakışacak cinstendi. Sonrasında ise Rizespor kalesine gönderdiği füze direkten oyun alanının dışına çıkarken sanki Trabzonspor’un galibiyetinin habercisi gibi bu şut oldu. Dediğimiz gibi Sturridge’nin oyuna dahil olmasıyla daha fazla Rizespor sahasında kendini gösteren Trabzonspor’da Nwakaeme son noktayı geceye koyan isim oldu. Ben ısrarla söylüyorum ve söylemeye de devam edeceğim. Bu Sturridge 11’de kesinlikle oynar arkadaş. İngiliz oyuncu 18 yaşında tecrübesiz bir oyuncu değil. Kendini ispat etmiş bir isim. 7 hafta geçmiş hala takıma adapte olamadığını da kimse beni ve Trabzonspor taraftarlarını ikna edemez. Karaman kaç hafta kötü giden oyunculara sabrederek sürekli arkasında durdu, istikrardan yana bir tavır ortaya koydu. Karaman Sturridge’ye sabredmeyecekte kime sabredecek. O nedenle Karaman’ın bu durumu göz ardı etmeyeceğini umut ediyorum.

Dün akşam ki maçta bir kişinin daha hakkını teslim etmezsem ayıp etmiş olurum. Od a Uğurcan Çakır. Trabzonspor 1-0 gerideyken yaptığı kritik iki kurtarışla takımının ayakta kalmasını sağlayan isim oldu genç file bekçisi. Her maç üzerine koyarak ilerliyor Uğurcan. Temennimiz böyle devam etmesi. Trabzonspor Rizespor galibiyetiyle milli araya moralli girdi. Umarım dönüş daha şaşalı olur. Çünkü zirvenin tadı bir başka, bu şehir bu heyecanı fazlasıyla hak ediyor