Trabzonspor Milli maç arasına deplasman galibiyetiyle moralli girdi. Bu ara futbolcuların mental ve fiziksel yorgunluklarına ilaç gibi geldi. Özellikle maçlarda uzun süre oynayan genç oyunculara ve sakatlıktan dönen oyunculara ise tedavi ve antrenman eksiklerini gidermeleri açısından iyi gelmiştir. Teknik taktik antrenmanlarla bireysel ve takım performanslarını geliştirmişlerdir diye düşünüyorum.

Trabzonspor, Antalyaspor maçına yavaş ve temposuz başladı. Hucüma çıkarken kaptırılan topla Antalyaspor Doukara'nın şık vuruşuyla yenik duruma düştü. Yenilen golden sonra Ibanez’in arkasına atılan topun direkten dönmesi Trabzonspor için şanstı.

Hucümda kaptırılan topları hemen geri kazanmak gerekir pozisyon almalardaki hatalar, hucüma çıkarken top kaptırmalar, stoperlerin bir birleriyle irtibatı, defansta birebir oyun ve kademe anlayışı futbolun sonuç almak için olmazsa olmazlarıdır.

Yenilen gol Trabzonspor oyuncularını kendilerine getirdi. Oyunu hızlandırıp Yusuf-Olcay-Nwakaeme pas trafiği beraberliği sağladı.

İkinci yarıya baskılı başlayan bambaşka bir Trabzonspor gördük. Oyunu rakip alana yıkıp dönen topları alan sağlı sollu ataklarla rakibi abandone ettiler. Abdülkadir Parmak’ın müthiş şutunda direkten dönen topu Ekuban tamamlayarak Trabzonspor’u öne geçirdi.

İkinci yarıdaki Trabzonspor’un genlerinde olan baskılı oyun oynanması gereken oyundu. Öne geçen Trabzonspor son dakikalar oyunu rolantiye alarak rakibe zaman zaman topu bıraktı. Abdülkadir Parmak oyunu iki yönlü oynayarak hırsı, mücadelesi, pasları ve attığı şutlarıyla her geçen gün üzerine koyarak yıldız olma yolunda ilerliyor.

Ibanez’in uzun ve etkili pasına hareketlenen Nwakaeme'nin pasıyla Olcay’la golü buldu. Sakatlıklardan kurtulan Pereira ve Abdulkadir Ömür’ün dönüşleri Trabzonspor’a çok şey katacaklardır. Genç Murat Cem'in oyuna girip golü atması ve kulübedeki oyuncuların Murat'ın üzerine kümelenmeleri ve Olcay’ın attığı golden sonra hocasını kucaklayıp havalandırması Trabzonspor’un takım olduğunun göstergesiydi. Bu güzellikleri yaşatan teknik ekibi ve oyuncuları kutluyorum.