İyi oyun, iyi mücadele ve iyi konsantrasyonun yanı sıra ‘ben bu maçı alırım’ havasında olmamak, rakibi küçümsememek, ciddiyeti elden bırakmamak...

İşte futbolda sizi zafere taşıyacak en önemli unsurlardır bunlar. Ancak şans faktörünü de Trabzonspor olunca hiç yabana atmamak gerek.

Hemen hemen her maçta direkten dönen topu var Bordo- Mavililer’in. 32. haftada ise bu rakam toplamda 25 olarak karşımıza çıkıyor. Bir takımın basireti bu kadar mı bağlanır, bu kadar mı şanssız olur? Top üst direğe vuruyor, yan direğe çarpıyor ama ne hikmetse kale çizgisinden içeri girmiyor. Bahtı kara bir şekilde ligde yolculuğunu sürdürüyor Karadeniz ekibi. Trabzonspor bu şanssızlıkları yaşamasaydı nerede mi olurdu? İnanın tahmin etmek güç olmasa gerek.

Gelin isterseniz bunun cevabını ben vereyim; zirvenin ortağı olurdu! Ama kader ağlarını Trabzonspor için örmüş eldeki avucunla yetin demiş. Gerçekten de yazık olmuş Bordo- Mavililer’in verdiği mücadeleye ortaya koyduğu alın terine. Herkes mücadelesinin karşılığını almak ister.

Dün Konyaspor maçında direkten dönen topların ardından özellikle Ekuban’ın ağlamaklı hale gelmesi Trabzonsporlu oyuncuların içine düştüğü psikolojik travmanın yarattığı kötü durumun özeti gibiydi. Çünkü her maçta şanssızlıklar yakanıza yapışmış bırakmıyor, kaçamıyorsunuz kaderinizden. İleriye gitmenize izin vermiyor. İşte böyle bir sezona tanıklık ettiriyor bize Bordo-Mavililer.

Konyaspor maçına gelince... Trabzonspor her zamanki gibi klasik oyun sistemini rakibe kabul ettirmek için Konyaspor yarı sahasında daha çok varlığını hissettirdi. Orta alanda iyi organize olan Bordo-Mavililer rakibe boş alan bırakmayınca kontrolü elinde tuttu. Taa ki golü bulup ardından Nwakaeme’nin hatasının pahalıya patlayacağı ve aciz Konyaspor’u ayağa kaldıracak ana kadar.

Sonrasında ise orta alandaki başı boşluğun Konya’nın ekmeğine yağ süreceğini iyi hesaplayamadı Bordo-Mavililer. İlk yarının bitiminde yenilen basit gol Trabzonspor’a yakışacak cinsten değildi. Bir takım bu kadar basit gol yemez. İkinci yarıda Trabzonspor yeniden kontrolü eline geçirdi. Bunda Konyaspor’un skoru koruma güdüsüyle hareket etmesinin önemi büyüktü. Bordo-Mavililer’de her ne kadar Nwakaeme yaptığı hatayla takımının gol yenmesine neden olduysa da ‘al da at’ dercesine yaptığı asistleri Rodallega ve Abdülkadir Ömür’ün değerlendirememesi o kadar kötüydü. Tabii ki Rodallega ve Ekuban’ın direkten dönen topları Trabzonspor adına gecenin şanssız anları olarak hafızalara kazındı.

Bordo-Mavililer’in kazanabileceği maçı bir puanla tamamlaması ve ligi üçüncü bitirme şansının da azalması Trabzonspor’a gönül verenleri üzmüş olabilir.

Ancak ne olursa olsun 10 maçtır yenilmeyen 24 puan toplayan Ünal Karaman ve öğrencilerini avuçlarımız patlayıncaya kadar alkışlamalıyız. Hiç kimse onlardan böyle bir çıkış beklemiyordu.

Çünkü bu takım her şeye rağmen alkışı fazlasıyla hak ediyor.