Trabzonspor’un Süper Lig’e çıktığı günden beri oynadığı maçların en heyecanlı ve tansiyonu yüksek maçları yıllarca hep Fenerbahçe’yle olmuştur. Trabzonspor- Fenerbahçe maçlarının heyecanı, atmosferi çok farklıdır Trabzonsporlular için.

Bu düşüncelerle başlanan maça baktığımız zaman ilk 11’de Trabzonspor’un alt yapısında yetişen dört tane pırıl pırıl gencimiz vardı. Fenerbahçe’ye karşı son galibiyeti 23 Ağustos 2010 tarihinde almıştık. Ve dün akşam tarihi fark yapabileceğimiz bir maçtan 2-1’lik galibiyetle ayrılmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Oyunun her dakikasında sahanın her yerinde üstünlüğünü kabul ettiren, rakibe oynayacak alan ve zaman bırakmayan, özellikle sağ tarafta Yusuf, Abdülkadir ve Pereira ile rakibin sol tarafını koridor yaptılar, bununla birlikte birçok da gol pozisyonlarına girdiler. Final paslarını, pas tercihlerini ve son vuruşları iyi yapabilseydik Fenerbahçe’ye tarihinin en farklı yenilgisini tattırabilirdik.

Sol bek Novak bile dört kere kaleciyle karşı karşıya kaldı ve bir tanesinde golü buldu.

Trabzonsporlu oyuncular seyircisiyle bütünleşip öylesine coşkulu, iştahlı ve zevk alarak oynuyorlardı ki 82’inci dakikada ofansta kaptırdığımız bir topla 2-1’i bulan Fenerbahçe, tarihi hezimet yaşayacakları maçtan 2-2’lik skorla da ayrılabilirdi.

Özellikle Yusuf’un muhteşem dönüşü, Abdülkadir ve Pereira ile pas alış verişleri, rakip takımın defansının dengesini bozan sızmaları yapması ve muhteşem üç şutunu ise kalecinin muhteşem kurtarması şanssızlıktı.

Bu güzelliklere karşı devre arasında bu takıma sol öne iyi bir oyuncu alınması gerektiğini düşünüyorum. Bütün ofansif yük sağ taraftaki oyunculara kalıyor.

Benim yıllardan beri bir iddiam var; Trabzonspor’un ilk 11’inde en az 6-7 kişinin Trabzonlu olması gerektiğidir. Bu gençlerimize güvenelim, arkalarında duralım. Kulübede oturan Abdülkadir Parmak, Batuhan, Mustafa Akbaş, Zeki Yavru ve Murat Cem gibi oyuncularımızın Ünal hoca ile birlikte şans bulup bu takımda oynayacaklarına inanıyorum.

Bu galibiyet kongre öncesi yönetime büyük bir moral oldu. Galibiyetten dolayı yönetimi, teknik heyeti ve futbolcuları kutluyorum.