Teknik Direktör Ünal Karaman’ın Burak Yılmaz ayarı işe yaramadı. Karaman, Alanya maçını kaybeden kadrodan Olcay, Rodallega, Nwakaeme’yi kulübeye çekip Burak, Amiri ve Abdülkadir’e şans verdi. Karaman, Burak Yılmaz’ı kazanayım gönlünü  alayım derken üç oyuncusunu kaybetti. Rodallega, Nwakaeme ve Olcay’ı nasıl motive edecek? doğrusu ben de merak ediyorum.

Kendine inananların hevesini kursağında bıraktı. Orta sahada topu alan her oyuncu adam eksiltme düşüncesinde değil. Kimse ileri oynamayı aklından geçirmiyor. Kafasındaki ilk plan geriye dönme.

Yarım saat dolmadan rakip skoru kendi lehine çevirmiş moral ve motivasyonunu kazanmıştı.  Trabzonspor adeta yoğun bakımdaki fişi çekilmiş hasta gibiydi! Yenilen ilk golde Mustafa’nın ikinci golde kaleci Onur’un hatası büyüktü. Onur da yıkıldı, üzüldü. Her iyi kaleci kötü gol yer ama iyi kaleciyi bir golle silmek adil değil. Tribünler işte bu dakikada destek olmalıydı hem Mustafa’ya hem Onur’a. Yuhalama niye.

Burak kendini çok sorgulamalı bulduğu bu şansın hakkını vermeliydi. Penaltı atışına kendinden emin, kabadayı edasıyla gitmesi yanlıştı. Eğer Burak o golü atsaydı Trabzonspor soyunma odasına bir umutla gidecekti. Takımın o hakkını da elinden aldı. Trabzonspor ikinci yarıya kulübe hamlesiyle başladı. Teknik Direktör Karaman hatasını telafi etti. Burak’ı dışarı alamayınca yanına Rodallega’yı aldı, iyi de etti. Oyuna heyecan geldi. Daha sonra Nwakaeme ve Olay Şahan ile kendi hatasını kapatmış oldu. Ama iş işten geçmişti. Üç puanın kaybedilmesinde teknik heyetin rolü büyüktü.

Maçın orta hakemine gelince oyunu soğutmak isteyen rakibe göz yumdu. Yardımcı oldu. VAR kararlarıyla kendisini inkar etti. Eğer VAR var ise bu hakemlere ihtiyaç yok. Her pozisyonda bakkala gider gibi VAR’a git alışveriş yap dön. Ona rağmen kararlar bile sağlıklı değil.

Her ne hikmetse Trabzonspor’dan giden her oyuncu hırs yapıyor. Alanya maçında Ceyhun Gülselam, bu maçta Yasin Öztekin mükemmele yakın futbol oynadı. Takımlarının kazanmasında etkin rol oynadılar.