İsmini vermeden fikirlerini kibirli bularak "Kürtlerin kuracağı devlet bize zarar vermez" minvalindeki fikirlerini eleştirdiğim ağabeyim Hasan Aydın beyfendi yazıma bir tekzip gönderdi. Tekzip yazısına dokunmadan aynen aşağıya alıyorum:

"Sayın yazar Turgut OKUTUR beyefendiye,

21 Eylül tarihli ismimi belirtmeden yazdığınız,"Dost zırvalarsa post sevilmez "başlıklı, sakil, anlamsız, faşist esintiler barındıran, uçuşan algılarla dolu yazınızı, taaccüp içinde okudum.

Öncelikle sohbet mahremiyetini iğfal ettiğinize ziyadesiyle üzüldüğümü belirtmek isterim.

Eğer kendi yazınızı dikkatli ve anlayarak okuma zahmetinde bulunursanız, muhtemelen "ilk öğretimde derse girmiyorum, nasıl bu öğrencinin kompozisyon sınav kağıdı buraya karışmış." diyeceğinizden eminim.

Her cümlenize makul ve mantıklı bir cevabım var. Ancak gerek duymuyorum, zira yazınızı tekrar okuduğunuzda sağduyulu biri olduğunuza inanmışlığımdan dolayı kendinizi eleştireceksinizdir, bu kanaatindeyim.

Diyorsunuz ki; "kırk dereden su getirsem ikna edemiyorum" sonra da ikna etmenin yolu olarak Avrupa orta çağ anlayışını yansıtan "şu şu isimler öyle diyor, onlar bilmiyor da sen mi bileceksin?" Yorum sizin.

Kibir, pervaz, mala, kazma bir tarafa, sohbet sırasında görüşlerimin bir kısmını ifade için söylediğim sözler şunlardır: Kuzey Irak’ta kurulabilecek bir devletin kısa vadede Türkiye’nin aleyhine gibi gözüktüğü doğrudur ancak Türkiye yanlısı olabilecek Kuzey Iraktaki bu oluşum, Türkiye’nin lehine de olabilir. Hatta yakın bir zamanda böyle bir devlet oluşumu olmasa da, 15-20-30 yıllık bir gelecekte belki de Türkiye Cumhuriyeti, "sünni ideolojili" bir devleti kendisi kurdurmak isteyebilecektir. Argümanım da, dar anlamda şudur; şayet Irak, Suriye, Lübnan bölgesinde İran’ın kontrolündeki Şii oluşumun ve daha güneyinde aşırılıklardan beslenen radikal Sünni bir kuşağın oluşumu, Türkiye’nin Sünni ağırlıklı bir Kürt tampon devlet kurdurması ile ülke menfaatimize olabilir. Bölgedeki enerji kaynaklı beklentiler ve ticari beklentiler de menfaatlerimizi artıran unsurlardandır. Bu ve benzeri pek çok parametre daha sıralanabilir.

Değerli kardeşim, Kürt iltisakına da bir kelime diyeyim; Kürtler ile 1000 yıldır beraber ağladık beraber güldük, aynı aile içindeyiz...

Sayın OKUTUR, düşüncelerimin beslendiği havza, mitinglerdeki pankart yazıları, atılan sloganlar, absürd sosyal medya paylaşımları değildir, kendimce bir görüş oluşturabilecek birikime sahip olduğumu düşünüyorum, eğer görüşlerimden dolayı kibirli isem, kibirliyim maalesef.

Her şeye rağmen zat-i alilerinizden şekvacı değilim, selamlar, hürmetler. Hasan AYDIN