Felaket tellallığı memleketimizde moda oldu. Türkiye beceriksiz, basiretsiz, müptezel yöneticilere sahipmiş! Diplomasiyi sadece solcular iyi bilirmiş! Muhafazakar kesim müzakere edemezmiş. Miş miş de miş miş.

Kemalpaşa'da belediye parkını işleten eski tüfek solculardan bir arkadaşım var, adı; Ayhan. Uzun yıllar siyasi tutukluluk yaşamış. Yani saçı kırkılanlardan. Kendisiyle Türkiye'nin yıllardır bitmeyen bölücülük meselesini konuştuk.

Kendisini, fikirdaşları “erozyona uğramakla” suçluyor. O ise oturduğumuz parka balkondan bakan arkadaşlarını da göstererek “tam bir cumhurbaşkanlığı düşmanlığından beslenen sabit fikirli kalabalıklar” olarak tarif edince konuşmamızı derinleştirdik.

“Barış Pınarı Harekatı'ı gibi harekatları göze alacak, Atatürk'ü saymazsak tek liderin Tayiyip Erdoğan olduğunu görmek sol fikirlerimden feragat ettiğim anlamına gelmiyor.” diyor.

Sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz, emperyalizme karşı duran bir anlayışla yıllarca mücadele ettik. Haklı haksız birçok eylemde bulunduk. İçimizde değişik fraksiyonlar olsa da çoğunluğumuz yerli ve milli duruşa saygılıydı. Şimdi bazı arkadaşlarımız ‘emperyalizm’ safında fikir ileri sürüyor. PKK-YPCPYD gibi aslında ırkçı olan ama maya olarak Marksist-Lelinist görünen yapıya hangi gerekçeyle olursa olsun; amalı, fakatlı cümlelerle arka çıkmak bana göre ihanettir.

Türkiye tamamen kendini koruma refleksiyle ve de insani kaygılarla bir harekat yaptı. Bugün bu harekatı yapmasaydık günde on insan kaybediyorsak yarın yüz insan kaybedecektik. Bu gerçekliği değerlendiremeyen arkadaşlarımızı en adi kelimelerle itam etmek hakkımız olsa gerek.

Soçi'de varılan mütabakat da çok isabetli sonuçlar üretecek. Putin ve Erdoğan dünyaya örnek olacak adımlar attı. Bu bölgeleri İsrail ve petrol temelinde değerlendirenlere de iyi bir şamar indirdiler.

Ben meselelere sadece siyasi çıkar gözüyle bakanlardan nefret ediyorum. Memleketimin çıkarlarını korusun da benim sevmediğim kişi başta olsun. Buna karşı durmak yanlıştır.”

Evet ben araya girmedim. Sadece not tuttum. Umarım siyasi bakış açıları urlaşmış kişiler, buradan nasiplenir.