Trabzon Terminali, ne yazık ki şehrin en köhne yeri...

Bir kentin en önemli yüzlerinden biri günde yüzlerce insanın uğrak yeri olan yerlerden havalimanları, garlar ve otogarlardır. Hele gar ve otogarlar kente gelmeyen insanların bile durup gördükleri noktalardır.

Trabzon ise ne yazık ki yıllardır köhne bir mekânı gösteriyor birçok insana...

Binlerce öğrencisi bulunan kent, o öğrencilere ve ailelerine oradaki nahoş ortamı gösteriyor.

Önceki gün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun basınla bir araya geldiği toplantıya katıldık. Burada konuyu gündeme kendisi getirdi.

Daha önce Eski Başkan O. Fevzi Gümrükçüoğlu’nun hâlen daha sırrını koruyan ısrarıyla Akoluk’u otogar yeri olarak tayin etmesi garabetinden çok şükür ki kurtulduk.

Yeni Başkan Zorluoğlu, kentin daha çok doğu-batı yönünde hareketli olduğunu ve otogarın bu güzergâh üzerine kurulması gerektiğini ifade etti. Kuzeygüney yönünde aksın olmadığını söyledi.

Başkan haklı! Keşke demir yolu konusunda da bu yaklaşım bir gözden geçirilse! Neyse...

Otogar için en uygun sahanın Değirmendere olduğunu, önce çimento fabrikasının yerini düşündüğünü ancak mülk sahibinin bu duruma yaklaşmadığı için mevcut yerde yapılacağını söyledi.

Akyazı için de herkesin mutabık kalacağı şekilde trafiğin uyumsuzluğuna işareti etti, gayet doğru.

Eğer Değirmendere trafik sorunu çözülecekse orası otogar için Sayın Başkan’ın dediği gibi uygundur. Aksi düşünülmemeli bile...

Ancak şu mutlaka yapılmalı:
1-
Çimento fabrikasının yeri mutlaka kamuya geçmeli.

2-Sanayi oradan kaldırılmalı.

3-Ortaya çıkan alanla Değirmendere trafiğini ortadan tamamen kaldıracak şekilde çalışmalar yapılmalı ve o bölge özellikle Kalkınma, Bostancı, Özkaymaklı, Değirmendere ve hatta Meydan civarından oraya gelecek vatandaşlar için bir yaşam alanı olmalıdır.

Sahilleri elinden alınan bu insanlara yaşam alanları kazandırmak için her alan değerlendirilmelidir. İnsanların buna ihtiyacı var. Sera Gölü’nün hemen yanında kazandırılan alan tamamen doluyor, bu adımın önemini oraya bakarak anlayabiliriz.

Nüfus artıyor, yalnızca Avni Aker’in alanına yapılacak bahçe yetmez.

Saygılarımla...