Hukuk yeterince işlese/işletilse terörle iş birliğini bırakın, yakınından geçen bir kişinin yahut siyasî oluşumun seçime girmesi söz konusu dahi olmaz. Bu durum, antidemokratik bir yaklaşım olarak da açıklanamaz. Vatanın bağımsızlığı, bütünlüğü ve güvenliği asıl olandır. Bir sistem, kendisini yok edecek bir açığı içinde barındıramaz, barındırmamalıdır.

Terörle iş birliği açıkça ortada olan HDP’nin 3 belediyesindeki belediye başkanları görevden alındı. Kamu imkânlarını terör grupları için kullandırmak, teröristlerin isimlerini caddelere verdirmek, terörist cenazelerine katılmak, bebek katiline bağlılık bildirme gibi nice suça bulaşmışlara “sözde” demokrasi adına göz mü yumulmalı? Demokrasi ihanet demek midir?

Şu soruları başta sorma ihtiyacı hissediyoruz: Ahmet T. bu suçların hepsine yeni mi bulaştı? Hayır. Peki o hâlde bugün kayyım müdahalesini destekleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Ahmet T.nin hapisteyken neden tahliyesi istendi? Neden hükûmet tarafından salıverildi? Neden Ahmet T. Bahçeli’ye teşekkür etti? Bu soruları bir kenara not düşerek diğer sorumuza ve o sorunun muhatabı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na geçelim.

İmamoğlu; mevcut iktidarın yaptığı yanlışlar, attığı yanlış adımlar, kötü giden ekonomi, belediyecilikteki hataları, orta kademelerdeki adam kayırıcıları karşısında başarılı bir politika izleyerek seçimin galibi oldu. Kibre karşı tevazuyu öne çıkarak halkta olumlu imaja sahip oldu. CHP adayıydı ancak CHP’yi arka plana saklayarak seçimi kazanmayı bildi. Ancak içinde bulunduğu siyasî yapının sıkışık sahası, ideolojik saplantıları ve siyasî konjonktürün güncel çıkarcılığı onu terörle iş birliği yapan belediye başkanlarının görevden alınmasını eleştirmeye getirdi.

İmamoğlu diyor ki: “31 Mart Yerel Seçimlerinde milletin oylarıyla seçilmiş Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevlerinden alınarak yerlerine kayyım atanması demokrasiyle ve demokratik teamüllerle izah edilemez. Milletin iradesini yok saymak kabul edilemez.”

Sayın İmamoğlu, milletin iradesi teröre karşı duruştan yanadır. Siz de bu iradeyi yok sayamazsınız! Terör besleyicisi belediyelere kayyım atanması demokratik teamüllerle izah edilemeyeceğini söylüyorsunuz ya biz de size soruyoruz: Terörle iş birliği neyle izah edilir?

Saygılarımla…