Türkiye Kupası Finali oynanıyor. Hiçbir heyecanı yok.

Zira yönetimler futboldaki adaleti de yok ettiler. Bırakmadılar ki zevkli ve de heyecan dolu bir maç olsun.

Şimdi dün açıklanan bir kararla devam etmek istiyorum;

Bu sezon küme düşme kaldırılmış. Ya kaldırması ne kadar kolaymış meğer! Bir de zamanlamasına bakıldığında ne güzel bir zamanı bulmuşlar. Yani kanaviçe gibi işlemişler.

İşte Türk futbolu… İnsanın sorası geliyor. Pandemi başladığında bu kararı neden almadınız? Doğruya bana mı soracaktınız. O zaman şampiyonu da açıklayacaktınız. Oysa sizin planınız bu değildi. Şimdi açıkladınız allem ettiniz kullem ettiniz Trabzonspor’u saf dışı bıraktınız. Öylesine uyutulmuşuz ki uyumamıza da tek suçlu ve de bizler değiliz. Yönetim de bizim kadar suçludur. 15 puanın elinden alırken sesiniz çıkmadı.

Yönetime düşen görevlerde vardır. Neredendir bilinmez ama başkan Ahmet Ağaoğlu’nun kulağına bir şeyler fısıldanmış olacak ki o günden bu güne geldik. Şimdi Trabzonspor Alanyaspor’u hakikaten bende izlemiş olduğum bu maçta her yönüyle hatta elindeki kısıtlı kadrosuyla beraber mükemmel oynadı diyebilirim. Gerek mücadelede gerekse yardımlaşmada gerekse de futbol adına kazanma arzusunu baştan sonuna kadar elinden bırakmadı. Ve de kazanmasını bildi.

Önemli olan lig şampiyonluğudur, unutulmaz. Kupa maçları unutulur...

Özeleştiri yapmak gerekirse yönetimde açık yüreklilikle özeleştiri yapmalıdır ki devre arasında kimleri aldınız? Aldıklarınızdan ne derece yararlandınız? Sadece transfer yapmak için mi futbolcu aldınız? Bir başkan ve de yönetici olarak rakip takımların yedek kulübesinde oturan futbolculara hiç baktınız mı? Şampiyonluk yolunda biz nerede yanlış yaptık veya nerede eksik kaldık diye hiç bu konuyu aranızda konuştunuz mu? Ve 7 maçta önümüze gelen şampiyonluğu altın tepside rakibe verirken dünlerde yapılan hataların sonucudur ki yönetim de hatalıdır.

Şimdi sayın başkan Türkiye kupası alındı diye kendilerini başarılı mı görecek? Eğer öyle düşünüyorsa verdik Türkiye kupasını ona alsın gitsin İstanbul’a.

İrade yönetim olarak önce kendi aralarında sonrasında tüm Trabzon’un kapsayan bir toplumsal beraberlik olmadıktan sonra neye yarar? Türkiye kupasını ha almışsın ha almamışsın.

Sonuç olarak lig bitti. Dün bir bugün iki, yönetim Abdullah Avcı’yı toplantı odasına çağırıyor. Ve sayın başkan Ağaoğlu önceleri Ersun Yanal’ı Şansal Büyüka’ya televizyon programında Trabzonspor’a empoze ederken bir getirdik olmadı iki getirdik olmadı üçüncüde Ersun gitti 4.günde TFF’ye başvurdu. Tıpkı onun misali bu kadar acele davranmaya ne gerek var? Birileri kulağına bir şey fısıldıyorsa bunun zıt karşılığını İstanbul’daki bir maçta tribünde aldık başkan. Artık Trabzonsporlu sporseverler bu tür hareket ve söylemleri kabul etmiyor. İlla ki bir hoca alacaksan işte Newton… Şaibesiz şuan da takımı iyi yönetebilen bir hoca. Kamuoyu araştırması yapıyorsan Avcı’nın dokusu Trabzonspor’a hiçbir yönden uymaz. İlla ki alacağım diyorsan Avcı önden İstanbul’a gider arkadan da seni getirir...