TFF, bir sürü saçma karar aldı.

Futbola dönüş protokolü diye birçok madde yayınladı.

Bize göre yayınlanan bu maddeler futbolun ruhuna aykırıdır. Futbol, sadece yirmi iki kişi, birkaç yönetici ve top toplayıcılarla oynanmaz. Dünyayı tehdit altına alan ve ne zaman kontrol altına alınacağı tıbben açıklanmayan tehlikeli mikrop karşısında amaç veya beklenti nedir? İnsan sağlığını yok sayarak hangi takımın şampiyon alacağı mı daha önemli?

Dünya devleri, liglerini tescil eder ve şampiyonun kimlerin olduğunu belirlerken dünyanın en akıllı yöneticileri sizler misiniz? Yoksa korona virüsle gizli bir anlaşmanız mı var? Böylesine büyük risk altında statlarda hiçbir tedbir uygulanamaz.

Bazı futbolcularımızda ve yöneticilerimizde görülen korona virüs illeti tekrar görülemeyeceği garantisini hangi sağlık kuruluşundan aldınız ki, riskli bir dönemi en az kayıpla geçirmemize mani olacaksınız?

Burada iki soruyu tartışmak istiyorum;

Her hangi bir takımın teknik heyet ve oyuncuları bu koşullarda sağlığımızı düşünerek maçlara çıkamayız deme şansları ne kadardır?

İkinci sorum ise yöneticilerimizin, bilim kurulu kararıyla maçların oynanacağını belirten raporunu isteme şansı olabilir mi?

Torbadan çıkan bir sorun da, şayet İstanbul takımları ligin ilk sırasında olsaydı böyle saçma protokolü yayınlar mıydınız? Bilim Kurulu veya TFF’nin aldığı kararlar ve söylemler kendi söylemleri olmadığı düşüncesini sorgulanmadığını da görebiliyoruz.

Ne diyelim olmayacak duaya amin denmez!