Geçtiğimiz Pazar gecesi Türk Telekom Stadı’nda adeta bir tiyatro izledik.

Gencecik Trabzonlu futbolcuların hayallerinin nasıl yıkıldığını, emeklerinin nasıl çalındığını gördük.

Ne gariptir ki Trabzonspor’un kırılma maçlarına nefretlerini kusma aracı olarak bakan TFF ve MHK destekli hakem Ümit Öztürk ve tescilli Trabzonspor düşmanı Bülent Yıldırım yine sahne almıştı.

Tüm Türkiye lige nasıl ayar çekildiğini, çifte standartın ne olduğunu ayan beyan gördü.

TFF ve MHK organizasyonunda düzenlenen bu seri tiyatro etkinliklerinin gişe rekoru kıran ilk örneğini Başakşehir maçında gördük. İkincisi de Galatasaray maçında sergilendi.

Türkiye’nin gördüğü her şeyi detaylı olarak tekrar anlatmaya gerek yok.

Biz tüm bu çirkinliklerin içinde alkışlanacak güzelliklerden bahsedelim...

Öncelikle İstiklal Marşımızı okurken sahada pırıl pırıl genç Trabzonsporlu kardeşlerimizin gözlerindeki ışıltı çok çarpıcıydı. Bu yıl pek çok alanda olduğu gibi bu alanda da ülkeye örnek teşkil eden bir takımın taraftarı olmak gurur verici.

Maç içerisinde herkes kendine verilen görevi özveriyle yerine getirmek için çalıştı. Bu kutsal formanın gücüyle herkes sonuna kadar mücadele ediyor. Biz gerek Başakşehir gerekse Galatasaray maçlarında rakiplere değil ‘saha dışı etkenlere’ yenildik.

Beyefendi, babacan kimliğiyle Trabzonspor’da idol olmuş ‘Kara Boğa’ Ünal Karaman ise başlı başına bir güzellik. İçinde fırtınalar kopmasına rağmen pozitif kişiliğini, duruşunu hiç bozmadı. Taraftarı galeyana getirecek, şova yönelik hiçbir demeç vermedi. Kendini yerden yere atmadı!

En büyük güzellikse büyük Trabzonspor taraftarı oldu. Kendilerine ayrılan 2500 bileti 1 dakikada tüketen taraftar maç boyunca hiç susmadan tezahürat yaptı. Maç bitiminde futbolcuları çağırıp alkışladı. Gecenin geç saatleri olmasına rağmen havaalanında Trabzonsporlu futbolcuları meşalerle alkışlarla karşıladılar. Artık taraftarımız da anladı ki bu lig TFF ve MHK iş birliğiyle organize edilen bir tiyatro.

Önümüzde pek çok maç var. Ünal Karaman’ın dediği gibi biz sadece helal lokma yemek istiyoruz. Kimsenin ne himmetine ne iş birliğine ihtiyacımız var. Trabzonspor adına yakışır şekilde tüm bu çirkinliklerin dışında futboluyla, gençleriyle bizi onurlandırmaya devam edecektir. Güzelliğin bordo mavi renklerine gönül veren herkese selam olsun.