Cevat Baştan Tonyanın Sözü internet sitesinin imtiyaz sahibidir. Baştan’ın imtiyaz sahibi olduğu sitede bende yazıyorum.

Bütün yazar arkadaşlarımızla birlikte Tonyamızın sesi kulağı dili olmak için büyük gayret sarf ediyoruz.

Demem o ki, Tonyamızın tanınması ve sıkıntıların çözümü yönünde elimizi değil, başımızıda taşın altına koyuyoruz.

Tonyanın Sözünde yazan bütün yazar arkadaşlarımda, benim gibi düşünmekte olduklarını biliyorum.

Bunlardan birisi olan Cevat Baştan köşesinde güzel bir yazı kaleme almış.

Benim bu gün yazı günüm olması hasebiyle, Baştan’ın bu güzel yazısını kendi köşemde noktasına virgülüne dokunmadan üstelik Cevat Baştanda müsaade almadan yayınlamak istedim.

Bunu yapmamtaki bir nedende, Baştanın yazdığı bu güzel yazının, yazılı medyadada okuyucularla buluşmasına aracı etmektir.

İşte Cevat Baştanın Tonyanın Sözünde kaleme aldığı yazısı.

Tonya için O!

Emin bir EL

Osman BEŞ EL ile devam kararı alındı.

Bize de bir seçmeni olarak hayırlı olsun demek düşer.

Emin EL OSMAN BEŞEL sağcısı solcusu herkesin güvendiği bir isim oldu.İstişareye önem verdi.Aldığı kararların mecliste hep oy birliği ile geçmesi tesadüf değildir.DOĞRULUKTAN, DÜRÜSTLÜKTEN ve “ADALET”ten zerre taviz vermedi...

Emin EL,İlçenin bir hademesi gibi çalıştı.

Sade yaşadı.İsraftan hep kaçındı.Kaynakları etkin ve verimli kullandı.

Belediye aracının şöförü kendisi oldu.Eski model bir telefonu elinden hiç düşürmedi.Arandığında hep ulaşılan kişi oldu.Başkana ulaşamadım diyene hiç kimseye rastlamadım.

Emin EL , Haksız bir talebe eyvallah demedi.KUL hakkına riayet etti.Sıratı müstakimden ayrılmamaya özen gösterdi.

Belediye personeli düzenli olarak her ay maaşımızı alıyoruz, kredi kartımıza artık taksit yaptırabiliyoruz diyor.Bu bile güzel bir şey!

Emin EL, seçildikten sonra rozetini çıkardı. Herkese eşit ve adil hizmet sundu.Köy-Mahalle,aşağısı-yukarısı, partili- partisiz ayrımı yapmadı.Sadece beş mahalleye değil büyükşehir olduktan sonra 22 mahallede heryere yetişmeye çalıştı.

Emin EL, belediye’yi gelir getirici bir makam olarak görmedi.Maaşını kah öğrencilere burs verdi.Kah Tonya Süt kooperatifine bağışladı.Düğünlerde takısını kendi cebinde ödedi.Bir toplu yemek yenmiş ise parasını kendi bütçesinden ödedi.

Emin EL, İşleri zorlaştırmadı hep kolaylaştırdı.Yanlışın Karşısında ise Elif gibi dik durdu.Açık sözlü oldu .Yerine getiremeyeceği Sözü vermedi.Kafasının arksında başka hesaplar olmadı.Parti içerisinde dizayn çalışmalarına katılmadı.Herkesle uyumlu çalıştı.Hiç bir personeline hukuksuzluk dayatmadı.Emekli olan personelin tazminatını günü geçmeden ödedi.

Emin EL, Tonya’ya hizmete sevdalandı.Makamını bir sıçrama tahtası görmedi.Büyükşehir başkanı, milletvekili, üst düzey bir bürokrat olmak için fırsat kollamadı.Hırsı ile nefsi ile hareket etmedi.Mütevazi davrandı.Bir cenazede veya bir mevlitte kuran da okudu.Bir arkadaş ortamında elinde bağlaması ile türkü de söyledi.

Emin EL, festivaller, kurtuluş koşuları, sempozyumlar ile sosyal ve kültür belediyeciliğine önem verdi.Alt yapı sorunlarına eğildi.Yıllardır bekleyen yolları yaparak haneleri kavuşturdu.Merkezi hükümetin yatırımlarını ilçesine yönlendirdi.Kürtün Yolunu Karayolları ağına aldırttı.Kentsel dönüşüm projeleri hazırladı.Kadıralak tabiat parkı,Erikbeli tesisleri, Canikdere şelalesi ile turizm yatırımlarına öncelik verdi.Mera ıslah projeleri, ceviz projesi ile tarıma destek oldu.Semt sahaları ile spora önem verdi.

Emin EL’in hiç eksiği yokmuydu.Elbette vardı.İhmal ettikleri vardı.Yoğunluktan Gözünden kaçırdıkları vardı.Ama çalışmaktan başına yukarı kaldıramadığı İçin bunları da hoş görüyoruz.

Şimdi daha büyük hedefler dev yatırımları gerçekleştirmek için TONYA’dan bir kez daha izin isteyecek.

Takdir sizin