Yeniden toparlanma adına belki de sezonun en önemli kırılma maçında daha ilk dakikalarda golü bulmamıza rağmen ilk 45 dakikada da gözümüzde çok büyüttüğümüz Sivasspor 2 kere kalemize gelmesiyle 1- 0’lık galibiyeti koruyamadık.

Uğurcan’ın kararsız çıkışı sonucu yediğimiz golle soyunma odasına 1-1’lik sonuçla gittik.

İkinci yarı daha farklı olaylara gebe gibi görünse de, iki takım bir birine denk değildi.

Yani Trabzonspor hatalarına rağmen bir adım daha önde görünmüştü.

Lakin ikinci yarı geriden gelip beraberliği yakalayan Sivasspor her haliyle risk alacaktı. Ve de risk alarak 2 futbolcu birden değiştirerek hem yeneriz hem de yeniliriz mantığını yabana atmadan ortada bir gerçek vardı ki Sivasspor 11 kişi, Trabzonspor Obi Mikel ile 10 kişi oynuyordu.

İnsan sormadan edemiyor.

Nerede kurtarıcımız Sturridge?

Kadromuzda dünya yıldızı bulunduruyoruz, dünyanın parasını veriyoruz, neymiş adalesi çekiyormuş.

Demek ki Beşiktaş maçında da ayağında kıl dönmesi var derse şaşırmamak gerekiyor. Hani derler ya bize 3 puan lazım o da bu günlerde lazım.

İğne üzerinde maçlara çıkıyoruz.

Ünal hoca derki elimizdeki kadro bu.

Yönetim derki 12 futbolcu aldık.

Kullan kullanacağını.

İşte böyle bir motivasyonla maçlara çıkıyoruz. Eğer ikinci yarıyı yorulmadan bitirsek desek de kazanım sayılır diye düşünenler olsa da işte onu da koruyamadık. Futbolda kazanmak için iki önemli olayı unutmamak gerekir.

1.’si kendi değerlerimize yaslanmak. 2.’si rakibin yanlışlıklarına yaslanmak.

Oysa bu maçta Sivasspor öylesine yanlışlıklar yaptı ki Trabzonspor’a umduğundan fazla pozisyon verdi.

Sonuç: kullanamadık.

Oynamadık derken kazanabiliriz düşüncesine sahip Trabzonspor penaltıyı da kullanamayınca işte atamayana atarlar mantığı galip geldi ve de Trabzonspor altın tepsine 3 puanı Sivas’ta bıraktı.

Artık taraftar Ünal hocanın maç beyanlarından farklı olarak yönetimden bu futbolcuları nasıl aldınız, kimler aldı, kimler aracı oldu, taraftar açıklama bekler.

Ben de bu açıklamayı hangi yöneticinin yapacağını merak etmekteyim. Ayağımıza gelen fırsatı teptik. Yürüyen Sivasspor’u biz yürüttük, biz koşturduk.

Kendi ayağımıza sıktık.