Şimdi bir şeyler anlatacağım, biliyorum bazı arkadaşlarımız hemen burun kıvıracak adeta benim “Hükümet yağcılığı” yaptığımı iddia edecekler. Yok arkadaş, işte AKP Trabzon il teşkilatı orada hükümetin ana partisi. Sorun bakalım bir menfaat tesis ve temin etmişliğim var mı?

“Var” derlerse gelin yüzüme tükürün. Ha amma bu gün ile dünü kıyaslayacağım için de bana olmadık yakıştırma yapmayın.

Bakın, çocukluğumuzda hepimizin bildiği bir terane vardı “Bir toplu iğne bile yapamıyoruz.”

Valla doğru mu idi yoksa o zamandan beri bizi kendimizi aşağılatmaya mı programladılar bilmiyorum. Amma bugün ben ülkemle iftihar ediyorum. Neye göre?

Sizin o “Toplu iğne” hikâyenize göre.

Bugün ülkenin içinde olduğu durum malum. İçeride tüm Dünya Projesi PKK ile terör mücadelesi var. Irak’ta ve Suriye’de ABD ve Avrupa ülkeleri ile Başkalarına ihale edilmiş ama onların mali ve manevi destekli güçleri ile Türiye harp halinde.

Irak ve Suriye’yi parçaladı yediler. Sıra İran ve Türkiye’de.

Bugün bu ülkede sanayi kalkınmış. Dün sahip olamadığınız bir sürü teknolojik ve sınai aletleri artı savunma sanayii gereçleri silah ve teçhizatları bu ülkede kurulan elektronik ve yazılım ve ağır sanayi üniteleri ile bir hayli yol almıştır. Bunlara spesifik olarak İHA, SİHA bilmem Kobralar vs diye saymayacağım. Çünkü saymaya kalksam satırlarım yetmez. Sayıp döktüğümde hemen oradan birileri inkâr etmeye kalkıp beni de hükümet destekçisi olarak itham edecek.

Hayır, bin kez hayır.

Ben ülkemin ağır sanayi ve savunma sanayii konusunda yapmak istediği yatırım ve hamlelere öncülük yapmak isteyen Menderes’ten Özal’a kadar bir sürü hükümet erkânlarının kimler tarafında darbelere ve katliamlara neden uğratıldığını çok iyi bilen birisiyim.

İntihar iftirası ile dahi 3-5 yıl önce katledilen daha doğrusu şehit edilen altı Türk Mühendisinin neden öldürüldüğünü bilen bir insanım. Yılların bilgi işlemcisi olarak ta bu ülkenin gençlerinin elektronik, bilgisayar ve yazılım alanında nerelere ulaştığını bilen bir kimseyim. Bugün bu gençlerin önü elbette bu günlerin hükümeti tarafından açılmıştır. Bunlarla da iftihar ediyorum.

Eskilerde bir ufak destek bulamayan bu “AR-GE” kuruluşları bu gün parasal olarak fevkalâde destek bulmakta araştırma ve deney imkânları yakalamaktadırlar. Sadece şuna üzülüyorum, bazı çevreler sırf mevcutta bulunan hükümeti karalamak adına gençlerimizin başarılarını karalamaktan bir adım geri durmuyorlar. Bunun tek ifadesi vardı kaş yaparken göz çıkarmaktır.

Ben evlatlarımız, gençlerimiz ve yeteneklerimiz konusunda umutluyum ve de mutluyum. Ama onlara araştırma, buluş, uygulama ve deney konusunda destek veren bu günün imkânlarını sağlayan hükümet ve devlet teşkilatlarımızın da gayretlerini görmezlikten gelip “münkir” yani kendini inkâr durumuna düşmek te asla istemem