Spor, çağımızın toplumlarında ağırlıklı role sahiptir.Boş zamanların başlıca uğraşı durumundadir.Bildiğimiz kadar (A.B.D) 45 milyon (%20). Hollanda 'da 4milyon(%30) kişi haftada en az 3 kez spor aktivitesine düzenli bir şekilde katılmaktadırlar.

Spor aktivitesi kişilere başlıca şu kazançları sağlar.Bir defa ruhsal yönden, yaşantısını stresini (kuşkularını) azaltır.Kişinin çevresiyle ilişkisini geliştirerek soysal bütünleşmesini sağlar;Ayrıca kendisine güveni arttırır; mesleki alanda kişiyi başarılı ve verimli yapar.

Uzmanlarında belirttikleri üzere, spor kişiyi psikiyatrik ve kalp damar hastalıklarına karşı en iyi koruyucu faktörlerden birisidir;spor bir ülke toplumunun kendisine saygınlığına, birliğine ve kendisini mutlu hissetmesine yarar.

Günümüzde,  uluslararası spor yarışmalarında başarılı sporculara sahip olmak, ilgili toplumun sosyal ve ekonomik gelişmişliğini tamamladığının ''bir simgesi'' sayılmaktadır.

Endüstrisi ileri ülkelerde görülüyor ki, büyük işletmelerin ( fabrika) yönetimleri çalışanlarına, giderek yaygın ve düzenli biçimde haftada en az 2-3 seans spor     yaptırmaktadırlar.Spora gerekli tesisleri de kurmaktadırlar.Niçin mi?. Çünkü spor yapan personelin işletmede verimi artmaktadır.

Ünlü psikiyatri profesörleri, kendileri hakkında, '' zihnin nasıl çalışacağı bedene bağlıdır.'' Eğer haftada 3 gün herhangi bir spor yapmazsak zihnimiz o kadar iyi çalışmıyor,İşimizde kendimizi mutsuz hissediyoruz diyorlar.

Spor egzersizleri, günümüz düşüncesine göre, vücudumuzun bütün doku ve organlarını sağlıklı çalışmasının garantisidir.Spor dünyasında deneyle kazanılan bir deyim vardır.''kullanmadığını yitirirsin''.

Spor yapanlar, aynı şartlardaki spor yapmayanlara kıyasla, çoğunlukla daha kültürlü ve esprili insanlar olarak tanınırlar.Bu kişiler fiziksel ve ruhsal yönden daha güçlü beden ve beyin yapısına sahiptirler.Sporcu kendisiyle, çevresiyle kavgalı değil uyum içindedirler.Sporcu, kültürlü sağlıklı ve mutlu kişidir.Bu bakımdan, spor genellikle toplumlarda amaç değil araç durumundadır.

Sporda başarılı derecelere hemen kavuşulmaz. Sporda iyi sonuç çok çeşitli şartlarla birliktedir.Bu koşulların en önemlilerinden birisi, kuşkusuz bilinçli beslenmedir.Şampiyon sporcuların durumları incelendiğinde, kişisel beslemelerinin diğer sporculardan farklı olduğu ortaya çıkar.