Trabzon'da yatırım ateşi Erdoğan Bayraktar'dan sonra hayli gevşedi. Bir zamanlar bu şehre ikinci devlet üniversitesi, teşekkür pankartları asılacak kadar yakındı. Şimdi ise bırakın ikinci üniversiteyi mevcudun bütçesinden kesinti yapılmasa bari.

Erzincan-Trabzon demiryolu diye bir masal vardı. Bu masal hakikate döner mi diye ciddi ciddi düşündük. Zira Başbakanlık koltuğunda Erzincanlı Binali Yıldırım var. Hani Karadeniz'e yağmasa da kendi şehrine yağınca biz de bereketleniriz diye bir umuda kapılmıştık. Sonra yol işlerinde yani ulaşımda izi ve sazı olan bir insandı. Biraz da bu geçmişine aldanarak bu umudu mayalamıştık. Ama tutmadı, hatta süt kesti.

Bir de Sürmene tersanesi meselesi vardı. 5 bin insan ekmek sahibi olacaktı. Dev gemiler inşa edilip okyanuslarda Sürmene'nin namı dünyayı tutacaktı. Yine sadece bir hayal olarak öylece kala kaldı.

Havaalanı ikinci pisti meselesi ise daha dumanı tütmeden söndürüldü. Güya ikinci pist yapılacak, ikinci pist yapılınca da Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri istimlak edilip Trabzonspor borçlarını o kaynakla ödeyecekti. Mesele birara öyle ciddileşti ki efsane Başkan Mehmet Ali Yılmaz tesislerin ilgasına isyan etti. Öyle ya Mehmet Ali Yılmaz ismi muadili bulunmadan yok mu edilecekti? Hiç kuşkuya gerek yokmuş, bu gürültü de bir kurguymuş meğer.

Şehir hastanesi meselesi ise şehri bir zamanlar öyle bir salladı ki deprem bölgesi olmayan Trabzon yedi şiddetinde sarsıldı. Akyazı Şenol Güneş Kompleksi'nin Batı tarafında boş bırakılan alana kesin yapılacak dendi. Dendi denmesine de ne kazma vuruldu ne de çapa. Öyle öksürük olarak o mesele de kala kaldı.

Hafif rayli sistem hem Büyükşehir tarafından hem de ilgili diğer kurumlar tarafından dile getirildi. Malesef o meselede de bir arpa boyu yol alınmış değil.

Kanuni Bulvarı 2017'de tam teşekküllü işlevsellik kazanacak dendi. Birkaç tünel birkaç kilometrelik yol yapıldı, geri kalan yollar çakıldı kaldı.

Bence hükümet yatsın kalksın yatırımları takipten aciz muhalefete teşekkür etsin. Onlar da sağ olsunlar ne bir hatırlatma ne de bir sorgu içine giriyor.

Dahası var listenin...

Bu köyün delisi ben miyim, yeter bu kadar!