Sayın Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik ile yaptığım söyleşide anladım ki...

Dünya değişirken, terör örgütlerinin de stratejileri değişim gösterirken, bir de ülkemiz hassas dönemden geçerken...

Trabzon’da görev yapmış tüm emniyet müdürlerine ve tüm emniyet mensuplarına teşekkürlerle anlatmak isterim.

Şimdi Trabzon’da insanların yanına giden, onların arasında yaşayan, onların ağzından olup bitenleri öğrenen, onları seven ve de saya, onların bildikleri ile bu şehrin sorunlarını çözmek için işe başlayan, Trabzon halkının sahip olduğu düşünceleri temel alan, yerli yerinde emir komuta zincirine bağlı ekipleri ile başardıkları görevleri yerine getirdiklerinde yani işlerini bitirdiklerinde anında kendilerini arayan, ‘hepinizin gözlerinden öperim hepinizi, ayrı ayrı kutlarım’ diyebilen tüm ekibin yorgunluklarını bir anda şefkat mutluluğuna dönüştürebilen bir baş müdür var.

Bu kişi Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik.

GİTTİM, SORDUM, DİNLEDİM...
Trabzon’da da her şehirde olduğu gibi toplumsal sorunlar vardır. Önemli olan asgarisini yakalamaktır ki koordineli olarak çalışmalar sonucunda orta okullara kadar inen çağın vebası uyuşturucu ile mücadelede önemli mesafeler kat edilmiş olup, artık çocuklarımızın tabutları altında kazanç sağlamak yok.

Bu konuda sayın müdürümüz Orhan Çevik’in eşliğinde tüm narkotik şube ekiplerine Trabzon şehri olarak teşekkür borcumuz vardır.

Kolay bir iş değildir. Meslek olarak her meslek gibi onurlu, gururlu bir meslektir. İrade ile duygusallığın yaşandığı meslektir.

Sabır ister, meşakkat ister. Bu şehrin koşullarını çevresini ve de kaderini yapılandıran emniyet teşkilatının varlığı her bireyin huzur rüzgarı ile yan yana yürümesi gibidir.

İnsanlar uyurken onlar gün ağırana kadar yıldızların arkadaşlarıdır.

ADI TERÖRSE, ŞER ODAKLARIYSA HER ŞEYİ BİLİYORUZ!
Benim teşkilatım terörün şiddeti bakımından, kökeni bakımından eski değişik bir savaş olduğunu bilir.

Benim teşkilatım devletine başkaldıran düşmanlarını savaşa mecbur ederek değil, onların kılcal damarlarına kadar takatini keserek yavaş yavaş onları ortadan kaldırmak için yepyeni değişik bir stratejiyi tamamı ile yepyeni bir polis eğitiminin idraki içerisinde ve de bu koşullarla her türlü mücadeleyi verecek güçtedir. Trabzon için hep beraber çalışacağız, hep beraber başardık demenin mutluluğunu yaşayacağız.

Emniyet teşkilatımız ne kadar geriye bakıyorsa o kadarda ileriyi görmenin bilinci içerisindedir.

ŞEHRİN TRAFİK SORUNU HEPİMİZİN SORUNUDUR
Bu sorun hepimizindir. Sayın valimizin başkanlığında, İl Trafik Komisyon Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ortahisar Belediye Başkanlığı, sivil toplum örgütleri, KTÜ, İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve ilgili ilgisiz hepimizin ortak sorunudur. Çözümü için vatandaşlarımıza da büyük görev düşmektedir. İnanıyorum ki bir arada bu sorunun da üstesinden gelinecektir.

Bitirirken yeter mi yetmez mi bilmiyorum; yine de Trabzon adına teşekkürler Sayın Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik.