SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - Yapımına ilk olarak Ecevit Koalisyonu döneminde karar verilen Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nde aradan 20 yıl geçmesine ve 10 hükümet değişmesine rağmen tek bir çivi dahi çakılmadı. 500’ü şahıs arazisi olmak üzere 950 dönüm araziye kurulması planlanan sanayi bölgesinde 2002’de şahıslara kamulaştırma bedelleri ödendi, yasal engeller aşıldı, gerekli izinler alındı, zemin etüdü yapıldı, yol güzergahı belirlendi, ancak sanayi bir türlü yapılmadı.

MÜDÜRÜ BİLE VAR
Sanayi bölgesine tek bir kazma dahi vurulmamışken yönetim kurulu başkanı ve bölge müdürü dahi atandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın bağlantı yolunun yapılması için talimat da verdiği sanayi bölgesi Vakfıkebir’in kanayan yarası oldu. Her seçim döneminde siyasilerin tamamlamayı vadettiği sanayi bölgesi için ilçe halkının ümitleri de tükendi. Vatandaşlar, “Sanayinin yapılacağına ancak iş makinelerini sahada görürsek inanırız” dedi.

5 YIL DAHA YAPILMAYACAK
Bünyesinde tek bir işletme bulunmayan ama yasal anlamda varlığı kabul edilen Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi hakkında konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Haluk Pekşen, “Vakfıkebir OSB’de organize sığır otlatıcılığı devam ediyor. Kimse boşuna beklemesin. Burası önümüzdeki 5 yıl daha yapılmayacak. Çünkü 2019 bütçesinde de burası yok” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi