SONNOKTA Meryem AKGÜN - Trabzon’dan Rize’nin turizm bölgelerine turist taşıyan turizm firmaları 61 plakalı araçlara keyfi nedenlerle ceza yazıldığını iddia etmişti. Bunun üzerine Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ta durumun doğru olmadığını belirterek, “Ülkemiz genelinde son aylarda meydana gelen trafik kazalarının artması ve bu kazalarda çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmesi ve yaralanması üzerine trafik kazalarının önlenmesine için gerekli trafik denetimleri arttırılmıştır” demişti.

AYRIM YAPILMIYOR
Vali Bektaş açıklamasına şöyle devam etmiş “Halihazırda devam etmekte olan bu denetimler esnasında; mevzuata uygun olmayan araç ve sürücülerine Rize İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yasal çerçevede ve herhangi bir il ayrımı yapılmaksızın gerekli trafik idari para cezası uygulanmaktadır” ifadelerine yer vermişti. Bu açıklama üzerine Trabzonlu turizm firmaları iddialarının arkasında olduklarının, Vali Bektaş’ın açıklamalarına katılmadıklarını söylediler.

ÖZELLİKLE 61 PLAKALARA…
Trabzonlu turizm firması yetkililerinden İbrahim Yazıcıoğlu, mağduriyetlerini şu sözlerle ifade ederek, “Ayder Yaylasına giden Trabzonlu turizm firmaları sıkıştırılıyor. 61 plakalı araçlara keyfi nedenlerle mevzuata aykırı cezalar yazılıyor. Mesela bizlere ceset torbası, tebeşir, jeton soruluyor. Çok eskiden bunlar zorunluydu. Kaza yerinde olay yeri gelene kadar tebeşirle cesedin yerini çizmek için, ankesörlü telefondan jetonla arama yapmak için bunlar gerekliydi. Ama şimdi devir değişti, teknoloji çağındayız. Ceset torbası ambulans, TIR gibi araçlarda mecburi bizde değil” diye konuştu.

NİYE YALAN KONUŞALIM?
Yazıcıoğlu, Trabzonlu turların çok fazla üstüne gelindiği belirterek, “Yeni mevzuatla birlikte ön cam hariç film serbest. Fakat bize bu gereksiz nedenlerle ceza yazılıyor. Halbuki biz onlara iyilik yapıyor Rize’nin doğa harikası yerlerine turist taşıyoruz. Bu anlayıştan bir an önce vazgeçsinler. Herkes gerçekleri konuşsun. Mağdur olmasak niye böyle şeyleri ortaya atalım. Ceza yazılmayan 61 plakalı araçlar çok nadir. Biz de Rize’ye turist getirdiğimiz için para kazanıyoruz, onlar da.. Birbirimize zarar vermeyelim” dedi.

Editör: Haber Merkezi