SONNOKTA BAHATTİN BAŞTÜRK - Trabzon’un Akçaabat İlçesinde Şoförler ve Otomobilciler Odası kongresi yapılacak. Kongrede başkanlığa aday olan Akçaabat-Trabzon- Söğütlü-Mersin Minibüsçüleri 1 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, seçimlere bir aydan az bir süre kaldığını belirterek, şoför esnafının düzlüğe çıkmaları için son viraja geldiğini söyledi. Şoför esnafının kaderi için köprüden önce son çıkış olduğunu kaydeden Sevim, “Akçaabatlı şoför kardeşlerimiz, abilerimiz artık kaderlerini belirleyecekleri çizgiye yaklaştılar. Bu bizim için köprüden önce son çıkış. Artık köprüye girmek üzereyiz. Virajlı yolları engebeli arazileri aştık. Son virajdayız. Bundan sonra önümüz düzlük olacak. Şoför esnafımız her şeyin en iyisine layıktır. Onlar için var gücümle gece gündüz demeden çalışacağım” dedi.

SIKINTILARI BİLİYORUM
Odamızın ve meslektaşlarımızın sıkıntılarına vakıf olduğumuz gibi bu sıkıntıları ortadan kaldırmak ve iyileştirmek için bu yola çıktık. Şoför esnafının sıkıntılarını çözmek için aday oldum. Şoför esnafının sesi olmak için adayım, şoför esnafının her türlü hakkını tüm gücümüzle kanunlar çerçevesinde savunmak için adayım. Şoför esnafının biriken sıkıntılarını ortak akıl, ortak fikir, ortak düşünce hareket ederek çözmeye çalışacağız.

ŞOFÖRE DESTEK VERİLECEK
Şoförler odasını belirli görevleri vardır, bunlar onların asli görevidir. Bilindiği gibi biz esnaflar olarak kimimiz taksici, kimimiz minibüsçü, kimimiz kamyoncuyuz. Allah göstermesin esnafımızın aracı yolda kaldı, kaza yaptı veya her hangi acil bir durum oldu, şoför doğrudan odayı arayıp yardıma ve desteğe ihtiyacı olduğu söyleyebilir. Oda olarak Şoför esnafına her türlü yardım ve desteğini yapmalı. Şoförlerin sorunlarına ve sıkıntılarına çare olmaya gayret etmek odanın işidir. Odamız her şeyden önce Şoförlerin ve otomobilcilerin kurtarıcısıdır ve öyle de olmalıdır. Geçmiş yıllarda da bu tür örnekler yaşanmıştır ve bu tür hizmetler de verdik meslektaşlarımıza ama şuan meslektaşlarımızın şuan büyük sıkıntılar çektiğini söyleyebiliriz ve bizde bu sıkıntıları çözmeye talip olduğumuza söz veriyoruz.

HALKIMIZI MEMNUN EDECEĞİZ
Şoför esnafımız ekmeğini emeği ile kazanıyor. Esnafımızın yerelde ve genelde beklentileri vardır Sorunlar hükümet, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ilgili kurumlar, valilik, Trabzon Büyükşehir ile Akçaabat Belediyesi, ilçe belediyeleri, vergi daireleri ile kamu kurum ve kuruluşları nezdinde yapılacak girişimler sonucunda çözüme kavuşturulabilecek. Esnafımızın hak ve hukukunu Ankara'da, federasyon ve konfederasyonun gücünü de arkamıza alarak bilinçli ve etkili bir şekilde savunacağız. Şoför esnafımızın sorunlarının çözüme kavuşturulması; aynı zamanda hizmetlerden yararlanan halkımızın da sürdürülebilir ve kaliteli hizmet almasını sağlayacaktır. Bu nedenle yapacağımız tüm çalışmalarda, esnafımızın hakkını, hukukunu savunurken, halkımızın da memnuniyetini gözeteceğiz.

HİZMET İÇİN BİRLİK OLACAĞIZ
Şoför esnafı ile alakalı yaptığımız istişarelerle, projelerimizin ne kadar doğru, çözüm sunan ve ihtiyaca cevap veren olduğunu bir kere daha gördük. Bizi onurlandıran, desteğini esirgemeyen ve hizmet yolunda önümüzü açan değerli büyüklerimize tekrar tekrar teşekkür ederiz. Allah yanımızda, büyüklerimiz yanımızda, doğru yolda, hizmet için birlik olmaya devam edeceğiz. Üretmeye, katılım sağlamaya devam. Hizmete Adayız dedik bir kere. Cemiyetimizin bütün m e nsu pl ar ın ı k a psay an Proje çalışmamızı siz sevgili meslektaşlarıma anlatmaya devam ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi