AK Parti’de aday adaylığı süreci başlayalı 3 gün oldu ancak Büyükşehir Belediye Başkanlığı için henüz resmen başvuru yapılmadı.

Pazartesi gününe kadar devam edecek olan başvuru sürecinin sonunda tüm gözler AK Parti Genel Merkezi’nde olacak.

Büyükşehir Belediyesi için pek çok isim gündemde dolaşırken, son sözü tüm raporlar ışığı altında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu
Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Gümrükçüoğlu kendinden emin şekilde çalışmalarına devam ediyor. Hiçbir dönem aday adayı olmayan Gümrükçüoğlu, “Genel Merkez ne derse o. Devam derse Trabzon’a hizmeti şeref biliriz” diyor.

Ahmet Metin Genç
Ortahisar Belediyesi’nin kurucu başkanı olan Genç, toplumun her kesiminin Büyükşehir adayı olarak ön plana çıkıyor. Genç’in aday adaylığı sürecinde Ortahisar Belediye Başkanlığı’ndan istifa etmesi beklenmese de Büyükşehir için adı sık geçiyor.

Erdoğan Bayraktar
Eski Bakan Bayraktar, aday adayı olmayacak isimlerden ancak Genel Merkez’den ‘Trabzon sana emanet’ diye bir talep geldiğinde de geri durmayacak bir isim. Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda ismi listede geçiyor.

Mazhar Yıldırımhan
Müsteşar Yardımcılığı görevinde başarılı işlere imza atan Yıldırımhan’ın Büyükşehir için kolları sıvadığı biliniyor. Daha önce de seçim tecrübesi olan Yıldırımhan’ın ayın 12’sine kadar aday adaylığı başvurusu yapması bekleniyor. 

Ayşe Sula Köseoğlu
AK Parti eski milletvekili Köseoğlu’nun ismi de ön planda. Genel Merkez’in yeni dönemde kadın ve genç belediye başkanlarına ağırlık vereceği dillendirildiği bir ortamda Ayşe Sula Köseoğlu’nun şansı da yüksek gözüküyor.

Haydar Revi
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı’nda partisinin başarılı seçim sonuçları elde etmesi ile dikkat çeken Revi, Büyükşehir’e göz kırpan isimlerden. Aday adayı olması beklenmeyen Revi, Genel Merkez’den “Adayımız sensin” haberi bekliyor.

Mehmet Atalay
Basın İlan ve Gençlik Spor eski Genel Müdürü Atalay da, “Görev verilirse Trabzon için kolları sıvarız” mesajı verenlerden. Özellikle spor ve turizm projeleri ile bilinen Atalay’ın da gözü kulağı Genel Merkez’den gelecek haberde.

Editör: Haber Merkezi