AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı’na adaylığını koyan, İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Şu anda AK Parti’de İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığına dikkat çeken Demirtaş, “Çok önemli işlere imza attık, atmaya da devam ediyoruz. Yapılacak veya yapılması düşünülen her hizmetin, her yatırımın ardından koştuk. Vatandaşın dertleriyle dertlendik, işimizden ailemizden, sosyal yaşantımızdan feragat edip, halkımızı refaha kavuşturmak daha yaşanılabilir bir Trabzon için onlarla birlikte gayret gösterdik. Siyaset yaparken bir vatandaş gibi olmaya, onlardan hiçbir ayrıcalığımız olmadığını göstermeye dikkat ettik. Bu manada partimizin kurucusu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın duruşu, merhameti, yol göstericiliği ve nasihatleri bizler için büyük bir rehber oldu. Siyasetin bize verdiği sorumluluk nedeniyle vatandaş ile iktidar arasında köprü kurma vazifemizden hiçbir zaman vazgeçmedik, yorulmadık. Trabzon gerçekten Türkiye siyasetine yön veren bir şehir bu manada bizim de sorumluluğumuz büyük ” dedi.

NEDEN ADAY OLDU?

Ortahisar İlçe Başkanlığı’na aday olan İl Başkan Yardımcısı Demirtaş, tek adayla kongreye gidilmesi yönündeki çalışmaları da değerlendirdi. AK Parti’nin Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çeken Demirtaş şunları dile getirdi: “Böylesine büyük bir partinin mensubu olmaktan her zaman gurur duydum. Bizi yıllardır karşılıksız, bu partiye bu davaya hizmet etmeye sevk eden anlayışta milletimizle aynı yolda yürümemizdir. Sabırla, inançla azimle en zor günleri dava arkadaşlarımızla teşkilat mensuplarımızla bu aziz milletimizle atlattık. Partimiz öylesine sağlam bir temele oturmuştu ki, yapılan tüm saldırılar, oynanan tüm oyunları içeriden dışarıdan gelen tüm tehditlere karşı durmadık, yılmadık, yıkılmadık, birlik olduk dirlik içinde bu sevda memleket sevdası diyerek yolumuza devam ediyoruz.” 

ORTAHiSAR ZORLA “AL BURAYI YöNET” DENİLECEK YER DEĞİL

“Duyuyorum ki bazıları isteksiz, gönülsüz, zorla istemeye istemeye bu kulvara sokuluyor. İşte bu noktada diyorum ki insan yapacağı işi sevmelidir, sevmediği işi yapmamalıdır, yapmaya talip de olmamalıdır. Kişi kendinden sorumludur. ‘Ben istemedim ama zorla bu noktaya geldim’ denmemeli. Ortahisar ilçe Başkanlığı böyle bir makam değildir. Ortahisar İlçe Başkanlığı birilerine zorla yaptırılacak bir makam değildir. Ortahisar Teşkilatı, Ortahisar ilçesi birilerine zorla ‘Al burayı yönet’ denilecek bir yer değildir. Genel Merkezimiz de, milletvekillerimiz de, siyasetçilerimizde, yerel yöneticilerimiz de aslında bunu çok iyi biliyorlar, söylüyorlar. Fakat ne hikmetse bildiklerini söylediklerini, düşündüklerini değil tam tersini icraata geçirdiklerini bazı yerlerden duyuyorum üzülüyorum inanmakta istemiyorum. Ben Trabzon’un, bu davanın bu partinin bir neferiyim. Tüm samimiyetimle, tüm gücümle, tüm gayretimle, yüreğimle, kalbimle, aklımla, fikrimle bu görevi en iyi şekilde yapabileceğimi düşünüyor ve buna inanıyorum.”

PARTiMiZE HiZMET ENERJi VERiYOR

“Partimize hizmet etmek gerçekten bizlere de enerji veriyor. Ortahisar İlçe Başkanlığı’na adaylığım ile ilgili tabii ki birçok istişarede bulundum. Her ne olursa olsun, partimizin himayesi altında sizleri birileri bir yerlerde değerlendiriyorsa mutlaka bir yere talip olurken müsaade almanız yerinizi bilmeniz atacağınız adıma onay almanız gerekir. Partimizin kurulları, kuralları ilkeleri vardır. Partimizin şehirde İl Başkanı vardır. Belediye başkanı vardır, ilçe başkanları vardır. Tabii ki biz birinin talimatıyla, birinin hesap görmesi için, birinin gelecek planlarında aktör olmak için bu yola çıkmadık. Biz bu yola birileri bizleri Ortahisar İlçe Başkanlığı’na layık gördüğü için, İl Başkanımızın izniyle ve mevcut başkanımızın da görüşlerine başvurarak çıktık. Açık söyleyeyim yıllardır bu partiye önemli hizmetler veren Temel Altunbaş başkanımız devam etseydi bizim bugün böyle bir yolculuğumuz olmazdı. Başkanımızın devam etmeyeceğini açıklanmasıyla biz bu yola çıktık, biz bu göreve layık görüldük.”

BİRİLERİNİN ADAMI OLARAK DEĞİL

“Benim gibi yine bu partiye bu davaya hizmet vermiş, bu makama talip olan arkadaşlarımız da var. Ben bu görevi gönülden yürekten tüm samimiyetiyle isteyerek birilerinin adamı olarak değil, teşkilatın davanın partinin adamı olarak hizmet yarışına dahil olan arkadaşlarımı tebrik ediyor hepsine başarı diliyorum.”

ERDOĞAN’IN DAVASINA KATKI SUNACAĞIZ

“Partimize, teşkilatımıza ve halkımıza hizmet etmekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Bırakın ilçe başkanlığını, il yöneticisi, ilçe yöneticisi olarak değil bu partiye gönül vermiş bir partili olarak belki yarın dışarda kalsak bile sayın kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın millete hizmet yolundaki davasına karınca misali ne taşıyabilirsek hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu manada özellikle partili arkadaşlarımıza, birlikte yürüdüğünüz dava arkadaşlarımıza bana gösterdikleri yoğun teveccüh nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Ortahisar ilçe kongresinin adayı kim olursa olsun kazananı Ortahisar olacaktır, AK Parti olacaktır, teşkilatlar olacaktır. Bununda böyle bilinmesini isterim.”

GENEL MERKEZ’iN UYARILARI öNEMLi

“Partimizin bugünlere gelmesinde kuşkusuz Genel Merkezin disiplini, önerileri, uyarıları yol ve yöntemi çok önemlidir. Gerek il Sorumlumuz, gerek Bölge Sorumlumuz, Genel Merkez Temsilcilerimiz tüm aday olmayı düşünen arkadaşlarımızla görüştü. Ben inanıyorum ki bir insan bir işe talip olmuşsa bunu dili ve yüreğiyle hissettirir. Ben bunu hissettirdiğime inanıyorum.”

DAHA FAZLA BöLüNME LüKSü KALMADI

“Tabii ki diğer arkadaşlarımız bu görevi yapamaz, inanmıyorlar demiyorum. Fakat herkesin bilmesi gereken bir şey var; artık partimizin daha fazla kutuplaşma, parçalanma, bölünme teşkilatını, ismini ve partiye gönül verenlerini tartıştırma lüksü kalmamıştır. Tüm bu söylediklerinden yola çıkarak inandığım dava uğruna talip olduğum bu makam bu görev, bu sorumluluk kime verilirse verilsin biz il başkanımız Sayın Haydar Revi’ye verdiğimiz sözü tutmakla mükellefiz. Ortahisar ilçe Başkanlığı kongremiz tek adayla, tek listeyle, teşkilatımızın il başkanımızın ve genel merkezimizin vereceği en doğru kararla, en doğru kişiye teslim edilecektir. Biz aday kim olursa olsun yanında durmak, isterse öneride bulunmak, koruyup kollamak ve Ortahisar’daki başarıyı daha yukarılara çıkarmak adına gayret göstermekle mükellefiz.”

Editör: Haber Merkezi