AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları, geçen günlerde tutuklanan KTÜ Gazetecilik Bölümü öğrencisi Berivan Bila üzerinden KESK’e yüklendi. Suç duyurusunda bulunan AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeleri ardından basın açıklaması yaptı.

Kalabalık grup adına basın açıklamasını okuyan AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, “KTÜ Kollektif grubu tarafından Cumhurbaşkanımız’a en ağır ifadelerle hakaret eden ve tutuklanan Berivan Bila’nın yapmış olduğu bu eylemi masum bir gazetecilik örneğiymiş gibi gösteren, iftiraları ve hakaretleri özgürlük çerçevesi içerisindeymiş gibi anlatan, şahsın gazeteci olmadığı halde kendini gazeteci gibi lanse edip, söz konusu hazırlamış oldukları hakaret metnini mahkeme tarafından suç unsuru ilan edilmesine rağmen toplu halde basına karşı okuyan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden ve bunları destekleyen KESK Başkanı ile bileşenlerini esefle kınıyoruz" dedi.

BAŞIBOŞ GEZEMEZSİNİZ
Küçükali, “Elimizden geleni de hukuk mücadelesi çerçevesinde, yine insan hakları noktasında, sonuna kadar yerine getireceğimizi buradan ilan ediyoruz. Bilinmesini isteriz ki kimse bu hakaretleri ifşa ettiğimiz için, savcılığa ihbar ettiğimiz için ne bizleri ne Milletvekilimizi korkutamaz ve sindiremez. Ve yine bilinmesini isteriz ki Recep Tayyip Erdoğan bizim kırmızı çizgimizdir. Cumhurbaşkanımıza hakaret eden ifadelerle, nezaketsizlik sınırlarını ihlal edenler, o hudutta bizleri karşılarında her daim dimdik bulacaklardır. Burası değneksiz köy değildir, başıboş gezemezsiniz. Herkes yerini ve haddini bilecek” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi