Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni Ortahisar ilçesini gezerek anlatan Adnan Günnar, Pazarkapı ve Fatih mahallerini ziyaret ederken, Salih Cora ise baba ocağı Tonya ilçesindeydi.

“Trabzon’un bütün ilçelerini köy köy mahalle mahalle dolaşıyoruz” diyen Günnar “Vatandaşımızın referandumla ilgili yakın alakasından dolayı çok memnun oluyoruz. Biz milletvekilleri olarak mecliste vatandaş menfaatine bu yasaya ‘Evet’ vermiş kişiler olarak niçin ‘Evet’ verdiğimizi Türkiye’nin geleceği için vatandaşımızın bu meseleyi net olarak algılamasını istiyoruz" diye konuştu.

Vatandaşların sisteme bakış açısını değerlendiren Günnar, "Büyük bir oranda ‘Evet’ konusunda vatandaşımızın yönlenmesi var. Allah’a şükürler olsun, Türkiye, AK Parti’den önceki dönemlerde ki gibi koalisyon sürecini yaşamayacaktır. Bizim tek hedefimiz güçlü siyasi istikrarı olan ve hesap verebilen Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte aynı şekilde daha güçlü kanun çıkarma yetkisi tamamen kendisine ait ve bir birinden bağımsız olarak çalışabilen bağımsız bir yasama organı TBMM’yi oluşturmak. Bunun yanında yargının da bağımsız olmasının yanında tarafsızlık ilkesi ile hareket etmesini sağlamak. Engel olmak isteyenlere gereken cevabı milletimiz büyük oranda ‘Evet’ oyu vererek verecektir” dedi.

Memleketi Tonya’da referandum çalışmalarına devam eden AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’ya ise hemşehrilerinden tam destek sözü geldi.

Gittiği her yerde büyük bir teveccühle karşılanan Cora’yı gören Tonyalılar evlatlarını bağrına bastı. Cora, anayasa değişikliği ile yasama, yürütme ve yargı mensuplarının nasıl seçileceğine dair hatırlatmalarda bulunarak “Yasama temsilcilerini yani milletvekillerini kim seçiyor? Millet. Yürütme’nin başı olan Cumhurbaşkanı’nı kim seçiyor? Yine Millet. Hakim ve Savcılar Kurulu üyelerini de Milletin seçtiği Milletvekillerinden oluşan Meclis ve yine Milletin seçtiği Cumhurbaşkanlığı yürütme makamı belirleyecek. Bu kurul idari bir organdır. Bu seçilen kişiler mahkeme üyesi değil yargılama yapmayacaklar. Avrupa'da ve Dünya’nın tüm demokratik ülkelerinde bu üyeleri yürütme organının başı ve Meclis belirliyor. Aksini iddia eden çıksın açıklama yapsın. CHP niye yaygara koparıyor? Neymiş efendim; “Yargıçlar taraflı olacak”. Bu tutmaz CHP! Bu sistemle yargı milletten taraf olacak. Millet adına karar veren yargıya daha çok güveneceğiz. Onların bağımsız ve tarafsız olması teminat altına alınacak yemin ederek göreve başlayacaklar. Sorun bunun neresinde? Sorun CHP’de. İyi kötü demeden, faydalı faydasız ayırım yapmadan her şeye itiraz ediyorlar. Öneri getirmiyorlar. Alternatif üretmiyorlar. Statükocu ve vesayetçi bir yargı istiyorlar. Yeri geldiğinde 367 krizi çıkartacak, türbanı kamusal alanda yasaklayacak, eğitimde katsayı engeli oluşturacak, mega projeleri durduracak bir yargı istiyorlar. Memleketin istikbali adına kaygı taşımayanlardan, ülkesi ve milleti için bir gelecek hayali kurmayanlardan ne beklenir? Biz, bunlara takılmadan yolumuza bakıyoruz“ ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi