Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’da aylardan beri merakla beklenen 18 ilçe belediye başkanlarını açıkladı.

AK Parti’de mevcut belediye başkanlarından 5 tanesi değişti.

Akçaabat’a Osman Nuri Ekim, Arsin’e Sait Gürsoy, Beşikdüzü’ne Harun Demirci, Hayrat’a Salih Öztel, Köprübaşı’na Ali Aydın aday gösterildi.

İki ilçe ise MHP’ye verildi. Daha önce MHP’de olan Şalpazarı’nda mevcut Başkan Refik Kurukız ile yola devam edildi.

Asıl sürpriz ise Çarşıbaşı’nda yaşandı. Çarşıbaşı’nda AK Parti’den kesin aday gösterilmesi beklenen Kamuran Çalış’ın yerine MHP’den Mümin Nuhoğlu aday gösterildi.

Bu karar, Çarşıbaşı’nda sürprizle karşılanırken tepkileri de beraberinde getirdi.

Aldığımız istihbarata göre Çalış’a bir parti şimdiden teklif götürmüş bile.

Çalış hem vatandaşlarla hem STK temsilcileri ile hem de akrabalarıyla görüşmelerini sürdürüyor.

Yol haritasını belirleyecek. Bir başka partiden aday olur mu bilinmez ama

Çalış, bağımsız aday olmak için kolları sıvadı bile. Çalış bağımsız aday olarak yoluna devam ederse Çarşıbaşı’nda AK Parti adına işler zorlaşabilir.

HAYRAT’TA İŞLER KARIŞACAK
Yine en büyük sürprizin yaşandığı ilçelerden bir tanesi de Hayrat’ta oldu.

Hayrat’ın Türkiye rekortmen belediye başkanı ve üç dönemden beri belediye başkanlığı görevini yürüten Mehmet Nuhoğlu’nun aday gösterilmemesi şaşırtıcı oldu.

Şöyle ki Nuhoğlu’nun rekortmen olmasından ziyade bilindiği üzere Nuhoğlu’nun ilçede akrabası çok geniş.

Hem akrabasının geniş olması hem de Nuhoğlu’- nun ilçede çok sevilmesi kendisini bağımsız aday olmaya zorladı. Nuhoğlu, pazartesi günü partisinden istifa ederek bağımsız aday olacak. Bu durum AK Parti’yi bir hayli zorlayacak.

Dediğimiz gibi Nuhoğlu’nun hem geniş bir akrabaya sahip olması hem de vatandaş tarafından sevilip sayılması kendisini öne çıkarabilir.

Nuhoğlu, resmi olarak bağımsız adaylığını ilan ederse Hayrat’ta Öztel ile Nuhoğlu arasında kıyasıya bir yarış yaşanacak.

ARSİN’DE SUNGUROĞLU ‘DEVAM’ DİYOR
Arsin’de ise MHP’den aday gösterilen eski belediye başkanı Ramiz Sunguroğlu da ya bağımsız aday olarak yoluna devam edecek ya da bir başka partiden aday olacak.

Sunguroğlu ile yaptığımız görüşmede istişarelerin sürdüğünü kesin olarak Arsin’e hizmet için yarışa hazır olduğunu söyledi.

Ancak Sunguroğlu’nun bağımsız aday olarak yola devam etmektense bir partiden aday olarak yoluna devam edeceği yönünde.

Dernekpazarı’nda aday gösterilmeyen AK Parti Dernekpazarı İlçe Başkanı Zeki Avni Usta, partisinden istifa ederek bağımsız adaylığını açıkladı.

Başkan Mehmet Aşık ile Usta’da bir yarışın içerisine girecek.

Tüm bu gelişmeler göz önüne alındığında AK Parti’nin Çarşıbaşı ve Hayrat ilçelerinde bir hayli zorlanabileceğini düşünüyorum.

Hem Nuhoğlu hem de Çalış ikna edilip adaylıktan vazgeçirilmemeleri halinde Çarşıbaşı ile Hayrat’ta AK Parti’nin elinden kayıp gidebilir.