29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama programı kapsamında düzenlenen programa Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim,Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Güney, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Selçuk, İlçe
Emniyet Müdürü Volkan Özeren, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Güngör ve Serkan Özdemir, Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer, KTÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ömer Yüksek, siyasi parti ilçe başkanları ve temsilcileri, idari
amirler, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri, mahalle muhtarları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı Akçaabat Kaymakamlığında düzenlenen tebrikat töreniyle başladı. Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, ilçe protokolünün Cumhuriyet tebrikatlarını kabul etti.Tebrikat töreninin ardından A.Fazıl Ağanaoğlu İlkokulu önünden protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Akçaabat Belediyesi önünde devam eden kutlamalar, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in törene katılanları ve halkı selamlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez yaptı. Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez konuşmasında, büyük bir tarihi değişimi gerçekleştirerek, bağımsız ve çağdaş bir devlet yönetimi armağan eden Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitleri, kahraman gazileri, gönül borcu ve sonsuz minnetle andıklarını ifade ederek, “Bugün Türk Milleti olarak ülkemizin dört bir yanında egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu ilan eden Cumhuriyetimizin 96. Kuruluş yıldönümünü kutluyor olmanın sonsuz gururunu yaşıyoruz.Büyük önder Atatürk’ün Türk Milleti’nin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.” dedi.
Konuşmaların ardından Atatürk İlkokulu öğrencisi Ümmügülsüm Orhan ‘Akdeniz’e Doğru’,Akçaabat Anadolu Lisesi öğrencisi Emine İnan ise ‘Cumhuriyet Destanı’ adli şiirleri seslendirdiler.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından Cumhuriyet Ortaokulu Kız Folklor Ekibi, Akçaabat Belediyesi erkek horon ekibinin gösterileri izlendi;Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de hazırlamış oldukları Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirdiler. Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki sporcular, Cumhuriyet Bayramı’na özel gösteri yaptılar.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle ilçe genelinde düzenlenen liseler arası kompozisyon ve resim; ortaokullar arası düzenlenen resim ve şiir; ilkokullar arası düzenlenen resim; liseler ve ortaokullar arası kadın ve erkek kategorilerinde düzenlenen satranç dallarında
dereceye girenlere Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Güney tarafından ödülleri takdim edildi.
Program; öğrencilerin tören geçiş merasiminin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi