SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki trafik sorununu çözmek adına deniz dolgusuyla yapılacağı konuşulan Akçaabat Sahil Yolu Projesi’nin uygulamaya alınacağı yönündeki bilgiler şok etkisi yarattı. Akçaabat Belediyesi başta olmak üzere meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları; Trabzon’daki ender sahillerden birisini barındıran Akçaabat’ta bu yolun yapılmasına karşı çıktı ancak projenin her türlü tepkiye rağmen sessizce uygulanacağı öğrenildi.

DENİZ KIYISINDA DENİZE HASRET
Yapım kararının kesinleştiği dile getirilen dolgu sahil yolu hakkında konuşan Akçaabatlı vatandaşlar yola karşı olduklarını belirtti. Zeki Küçük, “Zaten deniz kıyısında denize hasret yaşıyoruz. İlle de bir yol yapılacaksa güneyden yapılsın, Samsun, Ordu gibi bizim de sahillerimiz korunsun” derken, Faruk Doğan, “Buraya dolgu ile bir yol yapılırsa ne insanlar deniz kıyısında yürüyebilir ne de burada balık kalır. Deniz canlılığını da kaybederiz” diye konuştu.

KARAYOLLARI NEDEN SUSKUN?
Projenin sahibi olan Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü yetkililerinin de sessizliğini koruması üzerine yapılacak dolguya tepkiler yükseldi. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Yasin Taflan, “Kim ne yapacaksa bize de anlatsın” ; CHP Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu ise, “Vatandaş denizden bir çakıl alsa kıyameti koparacak olanlar, sahilleri yok ediyor. Karadeniz’de zaten doğru düzgün sahil kalmadı. En azından doğru planlarla kalana saygılı olunsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi