SONNOKTA ÖZEL HABER - Trabzon’da trafiğin kilitlendiği ilçelerin başında gelen Akçaabat’ta sahilin doldurularak yapılması planlandığı ileri sürülen yeni yol ilçede krize neden oldu. İlçe halkı ve STK’lar kamuoyunda dolaşan proje üzerinden sahilin yok olacağı gerekçesiyle tepkilerini dile getirirken, projenin akıbetinin ne olacağı ise net değil.

TEPKİLER YÜKSELİNCE…
Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü’nün trafik sıkışıklığına çözüm olarak gündemine aldığı öğrenilen projenin, gelen tepkiler üzerine yapılan girişimler sonucu Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü nezdinde rafa kaldırıldığı öğrenildi. Sahil yolundan ziyade ilçeyi güneyden geçecek alternatif bir yol üzerinde çalışıldığı öğrenildi.

KAMUOYU ÖGRENSiN
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun da, çevre hassasiyeti nedeniyle işin maliyeti değil kalıcılığı yönünde görüş bildirdiği öğrenilirken, krizin Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Karayolları Bölge Müdürlüğü üçgeninde çözülmesi bekleniyor. Yetkililerden ise bir açıklama bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi