SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - Trabzon’un Araklı ilçesi Kaşıkçı mevkiine Araklı Belediyesi tarafından dökülen hafriyat malzemelerinin tepki çekmesinin ardından Belediye Başkanı Recep Çebi’nin yaptığı açıklama eleştirilerin büyümesine neden oldu. Çebi, alanın belediyeye ait olduğunu ve dökülen hafriyat üzerine dolgu yaparak söz konusu alana dinlenme mekânları ile parklar yapılacağını aktardı.

YETKİLİLER GÖREVE
Çebi’nin bu açıklaması, Büyükşehir Yasası ile hafriyatların sadece Büyükşehir uhdesinde belirlenen hafriyat döküm sahalarına dökülebilecek olması ve alanda dolgu tekniklerine aykırı bir şekilde çalışma yapılması nedeniyle eleştirildi. Söz konusu alan için Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı ve Çevre Şehircilik İl Müdürleri göreve çağrıldı.

TRABZON’A İHANET
Kaşıkçı mevkiine hafriyat depolanmasını değerlendiren TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Vildan Özmen, “Trabzon’daki belediye başkanlarının dolgu yapma hevesini anlamış değilim. Bunun gibi tekniğine uygun olmayan dolguların yapılması önce çevreye sonra Trabzon’a ihanettir ve bence affedilmemelidir” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi