SONNOKTA ŞÜKRANA ATALAR - Araklı Taşönü’nde yapılacak olan ve uygunluğu anlamında olumsuz bilimsel raporların yazıldığı Katı Atık Bertaraf Tesisi ihalesini alan Teknik Katı Atık Şirketi’nin Trabzon-Rize Bölge Sorumlusu Hanefi Topaloğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Topaloğlu, “Alan hakkında tüm raporları değerlendiririz. Bilimin önüne set kurmayız. Eğer burada bilimsel bir altyapı yoksa işletme yapılamaz ve bilimsel altyapısı olmayan bir yerde hiçbir akıllı firma elini taşın altına koymaz” dedi.

BAKANLIK KABULÜ BEKLENİYOR
Taşönü’nde gazlaştırma, geri dönüşüm ve ayrıştırmanın bir arada olduğu Türkiye’de ilk niteliğinde bir tesis kuracaklarını anımsatan Topaloğlu, “60 milyon dolarlık bir yatırımdan bahsediyoruz. Bu yatırımı riske atacak noktaları, projemiz kapsamında değerlendirerek Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarına sunumlar yapıyoruz. Şu anda, elimizdeki raporları da değerlendirerek hazırladığımız sunumların bakanlıklarca kabulünü bekliyoruz” diye konuştu.

FAZLASINI HARCARIZ
Uygun gördükleri halde Taşönü’nde zemin güçlendirmesi için de ek bütçe ayırabileceklerini belirten Topaloğlu, “2 milyon dolar ek harcama yapacağız diye 60 milyon dolarlık bir yatırımı göz ardı edemeyiz. Tedbir alınması gerekirse belirtilen rakamın üzerinde harcama yapabiliriz. Bu yatırımın bölgenin kalkınmasına katkı sağlaması için gerekli tüm verileri ortaya koyuyoruz. Ancak özel bir firmayız ve kurumsallığımızı devam ettirmek için alan hakkındaki görüşleri de dikkate alırız” dedi.

Editör: Haber Merkezi