SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - Trabzon’un Araklı İlçesi’nde yapılan KTÜ Meslek Yüksekokulu Ali Cevat Özyurt Binası’nın yurt sorunu çözülüyor. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte kayıt yaptırmak için okula gelen öğrenciler, ilçede yurt olmadığı için kayıt dondurma noktasına gelmişti. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, yurt sorununu çözmek için düğmeye bastı. Başkan Çebi, makamında Yurtkur Trabzon Bölge Müdürü Adnan İpekdal ile görüştü.

KAPASİTESİ 100 KİŞİLİK 
Yurtkur Müdürlüğü’ne iki binayı kiralayacaklarını kaydeden Başkan Çebi, “Yurtkur Müdürü bizi ziyaret etti. Bize yurt kiralamayı önerdi. Bize bina bul dedi. Bende iki tane binayı kendilerine önerdim. Bu iki binayı inceliyorlar. İnşallah bu binaları inceleyip yurtları Araklı’mıza kazandıracağız. Yurtlar da okula yakın olacak. Yurtların kapasitesi yaklaşık 100 kişilik olacak. 50’si erkek, 50’si de kız öğrenci” dedi.

SORUNU ÇÖZMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ
Yurtkur Trabzon Bölge Müdürü Adnan İpekdal ise “Bize iki tane bina için müracaatı oldu. Onları inceleyeceğiz. Uygun olursa Genel Müdürlüğü’müzde onaylarsa bu binaları kiralayacağız. Yaklaşık 100 kişilik olacak 50 kişilik erkek, 50 kişilik de kız olarak açacağız. Biz de binaları önümüzdeki hafta inceleyip Genel Müdürlüğümüze göndereceğiz. Sorunu çözmek için uğraşıyoruz” diye konuştu.

MARİNA İÇİN ÖN PROTOKOL
Öte yandan Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Turup’ta yapılması planlanan mega proje için de bilgi vererek Dubaili yatırımcı Armada Grup Dr. Mohammed Rahif Hakmi ile bir araya geldiklerini söyledi. Başkan Çebi, mega projeye marina ile başlayacağını kaydederek ön protokolün imzalandığını söyledi. Çebi, proje hayata geçtiğinde Trabzon’a ekonomik anlamda büyük katkı vereceğini de sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi