SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, dün Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azim Kuvvetli ve yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette, Başkan Adayı Aksoy birbirinden önemli açıklamalar yaptı. Trabzon’un durumunu çok iyi görmediğini ifade eden Aksoy, “Bu şehir hak ettiği hizmeti, yatırımı alamadı. Trabzon’da bugün çoktan bitmesi gereken Güney Çevre Yolu var. Ayrıntılı çalışmalarını yürüttük. Göreve geldiğimizde Trabzon rol model olacak” şeklinde konuştu.

ORTAHİSAR’IN YERİNE OTEL Mİ?
Trabzon’un İmar konusu ile ilgili konuşan Aksoy, “Özellikle surlar bölgesi turizm açısından değerlendirilebilir. Oraya Ortahisar binasını koyduk. Büyükşehir belediye başkanı olursam orası nitelikli otele mi dönüşür, Trabzon’a gelir getirici anlamda ne olur ona bakacağız. Yanlış hesap Bağdat’tan döner diye söz var. Ama artık o kadar bilim teknoloji çağında yaşıyoruz ki yanlış hesap Bağdat’a kadar gitmiyor. Doğru imar, doğru şehirleşme. Önemli olan rantı yaratmaktır. Doğru rantı yaratamadığımız ortada” diye konuştu.

MARAŞ CADDESİ KAPATILMALI MI?
Maraş Caddesinin trafiğe kapatılıp kapatılmaması ile ilgili sorumuza ise Aksoy, şöyle cevap verdi: Trabzon’da Reşadiye kavşağında zarar 50 milyon TL. 50 Milyon TL’ye Türkiye’de 5 tane şehrin ulaşım ana planını yaparsınız. Hafif Raylı sistem parası akıyor paralar.. Biz diyoruz ki UKOME’si güçlü olacak… Bu tür Fizibilite çalışmaları yapılacak. Trabzon ile ilgili veriler oluşturulacak. Meydan trafiğinin yayalaştırılması adına cam bariyerler diye bir şey önerdim. Üzerine kısım kısım reklam konulabilir. İnsanlar Meydan’da yaya ve araç trafiğinin etkileşimini hepimiz görüyoruz. Meydan genişlemeli, yayalaştırılmalı. Ama bunun hesaplarını yapmamız lazım. Genel itibariyle şunu söyleyebilirim. Meydan’da mümkün olduğu kadar yayalaştırma hedeflenmesi gereken konular. Ama bütünsel açıdan konuya bakılmalı.

CHP’NİN TABANINDA UFAK SIKINTILAR
CHP ile ittifak sorularına ise İYİ Parti İl Başkanı Kuvvetli cevap verdi. Kuvvetli, “İlkele bir güç birliği bu. Sadece Trabzon üzerinde yapılmış değil. Trabzon’da büyükşehir belediye başkanlığında İYİ Parti’ye kalmasına karşın, başka illerde CHP’ye kalmış iller var. Ben ittifakın açıklandığı günden bir gün sonra Ankara’ya gittim. Ankara dönüşü Trabzon’a geldim. CHP İl Başkanı ve yönetimiyle görüştüm. O konuda bir sıkıntı olmadığını. Ancak tabanda bazen ufak tefek sıkıntılar olabileceği onların da zaman içinde halledileceği söylenmiş. CHP’ ile güç birliği noktasında sıkıntı olmadığını ifade etmek isterim” dedi.

İLÇE VE MECLİSTE DE GEÇERLİ Mİ?
İlçeler ve Belediye Meclisleri ile ilgili bir çalışma olup olmadığı sorusuna ise Kuvvetli, “Onla ilgili bir çalışma var. Genel Merkezde Sayın Genel Başkanımız ile Genel Başkan Yardımcılarımızdan o anlamda yetki aldık. Aslında güç birliği kapsamında olan 21 ili 2 etap halinde Genel Başkan Yardımcıları düzeyinde alt belediyeleri de görüşeceklerini ifade ettiler. Ancak Trabzon ile ilgili Genel Merkezden aldığım yetkiyle o anlamda hem ilçeler bazında hem de belediye meclis üyeleri noktasında CHP İl başkanı ile görüşüyoruz. Sıkıntımız yok. Yakın zamanda hem ilçeleri hem de meclisleri netleştireceğiz” diye yanıt verdi.

Editör: Haber Merkezi