Millet İttifakı İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, seçim sürecine kısa bir süre kala açıklamalarda bulundu. Aksoy, “Vatandaşımıza sadece ne yapacağımızı değil; nasıl yapacağımızı da açıklıyoruz. Biz bu konuları çok iyi biliyoruz ve kabuğunu kıran, kendini Türkiye’ye kanıtlayan bir Trabzon inşa etmek istiyoruz, başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

İSTİHDAM OLANAKLARI ARTACAK
İşte Aksoy’un açıklamalarından satırbaşları: “Bir belediye başkanı bu donanımla teknik projeleri ortaya koyup büyük karlılıklar oluşturur, bu sayede sosyal projeleri de finanse eder. Biz yılda 5 milyar TL kar elde edebileceğimiz projeleri anlatıyoruz. Bunlar yapılabilir şeylerdir. Devamlı proje konusu üzerinde duruyoruz, artık adımız proje konusuyla da özdeşleşmiştir. Kanıksanan siyaset anlayışını değiştirerek insanlara güven veren çözüm üreten bir anlayışla vatandaşlarımızın yanında olmak istiyorum.

Eğer büyükşehir belediye başkanı olursak vatandaşımızın da bizi asla bırakmayacağını düşünüyorum. Çünkü onları mutlu etmek, refah seviyelerini yükseltmek, zenginlik seviyesini arttırmak istiyorum. Daha konforlu bir toplu taşıma, daha yeşil bir şehir, daha çok üreten bir şehir, daha ucuz ulaşım imkanı, altyapı sorunu olmayan bir şehir, daha ucuz şebeke suyu, her mahalleye kreş ve anaokulu, bununla beraber istihdam olanaklarının arttırılması, en az 5 bin kişiye istihdam, öğrenciye ücretsiz ulaşım sunmak istiyorum. Yaşlılarımıza, gençlerimize, bayanlarımıza, dezavantajlı gruplara ve sokak hayvanlarına çok samimi bir şekilde hizmet etmek istiyorum. Vatandaşımıza rağmen proje uygulamayacağız, vatandaşımızın güvenini sarsmayacağız.”

YENİLİKÇİ BELEDİYE ANLAYIŞI
“Trabzon’da çöp yönetimi konusunda sıkıntılar var, birçok noktada çöp deposu olacağız korkusu var. Biz bunları ortadan kaldırmak istiyoruz. Trabzon’u yaşanabilir modern bir kent haline getirmek istiyoruz. Trabzon’daki imar sorunlarını da gidermek istiyoruz. Nereye gittiysek suyla, kanalizasyonla, atıklarla, köylerdeki fosseptik çukurlarıyla, ulaşımla ilgili problemler var. Trabzon’da ayrıca Ayasofya Beşirli arasında denize akan pis sular, bir türlü bitirilemeyen Çömlekçi Kentsel Dönüşümü, değer üretmeyen imar anlayışı, tükenen bir konut inşaat sektörü var. Biz bunları çözmek istiyoruz, çözebiliriz. Bunun için projelerimizi ortaya koyduk. Trabzon’da artık geleneksel belediyecilik anlayışı tamamlanmalı, yenilikçi belediye anlayışı ortaya koyulmalı.”

ÇEVRECİ YAKLAŞIM SERGİLEYECEĞİZ
“Trabzon Büyükşehir Belediyesi için kent mobilyaları sektörünü çok önemli görüyorum bu anlamda kenar taşlarını, bordür taşlarını, kumlamalı bordür taşlarını, çiçeklikleri, prekast elemanları, çit elemanları, ayırıcı elemanları, peyzaj amacıyla kullanılacak olan tüm prefabrik elemanları kendimiz üreteceğiz. İkinci yılda farklı asfalt tekniklerini uygulamaya koyacağız. 2. Yılın başlangıcı itibarıyla fındık yağı üretim tesisi kuracağız. Bunun dışında sentetik fiber ve lif fabrikası kuracağız. Kireç fabrikası kuracağız. Kirecin üstyapı mühendisliğinde ve tarım alanında kullanımları konusunda aşama kaydedeceğiz. Bunları yaparken çevreci yaklaşımlar sergileyeceğiz. Sönmüş kireci kaplamalarda, asfalt katkılarda kullanacağız ve bunun deformans değerlerinden yararlanacağız. Bununla beraber komşu ilimiz Erzincan’daki dış cephe uygulamalarında ve şap imalatlarında kullanılan perlitin zenginliğinden faydalanacağız. Trabzon Gümüşhane etkileşimine çok büyük önem veriyoruz. Trabzon kalkınmak istiyorsa Gümüşhane’nin maden, organik tarım, turizm potansiyeli gibi özelliklerinden faydalanmalı.”

ŞEHRİMİZ DÖNÜŞECEK
“1. görev süremizin sonunda Trabzon, çok ciddi değişimi ve dönüşümü başarmış, modern uygulamaları gündeme almış, yılda ortalama 5 milyar TL kar elde eden, 2 yılda Güney Çevre Karayolu’nu yapabilecek karlı finansman modelini ortaya koyan bir şehir haline gelecek. Birinci yılda ortalama 2 buçuk milyar TL kar elde ederken 5 yılda yıllık ortalama 5 milyar TL karı elde eden bir belediye olacağız. 2 yılda Güney Çevre Karayolu’nu inşa edecek finansmanı biz üreteceğiz. Güney Çevre Karayolu sadece ulaşım sorununu çözen bir yol değil. Trabzon’u büyütme yoludur, ekonomi, kalkınma, hizmet ve gelişmişlik yoludur. Bu yol şimdiye kadar çoktan başarılmış olmalıydı. Biz bu konuları çok iyi biliyoruz ve kabuğunu kıran kendini Türkiye’ye kanıtlayan bir Trabzon inşa etmek istiyoruz. Türkiye’nin modern belediyecilikle buluşmasında Trabzon rol model olacak.”

ÇOK ÖNEMLİ PROJE
“Bazalt organik gübre projemiz, bazaltın verimliliği arttırması nedeniyle çok önemli bir projedir. Sert toprakların işlenebilirliğini arttıran bir üründür. Bazalt madeninin ana kaynağı Doğu Karadeniz Bölgesi’ndedir. Öğütülerek gübre olarak kullanılmaktadır. Biz bu ürünü denedik ve çok verimli sonuçlar aldık. Bunu kullanarak gübre üreteceğiz ve tarımla uğraşan vatandaşlarımıza çok uygun fiyata gübre vereceğiz. Verimlilik artışını da mümkün kılarak vatandaşımızın üretimi karlı bir şekilde sürdürmesini sağlayacağız. Bazalt kaynağının bu bölgede çok fazla kar sağlayacak farklı kullanım alanları da var örneğin bazalt mıcır, bazalt fiber ve taş yünü gibi… Bu taşa Türkiye de muhtaçtır dünya da muhtaçtır. Dolayısıyla rezervi doğu Karadeniz’de olan bu taşın kullanılması çok önemlidir. Bazalt taşının endüstriyel olarak kullanılması konularında son derece güçlü bir yoğunlaşma içerisine girilmek zorunda.”

TARIMA TAM DESTEK
“Ben büyükşehir belediyesini bir PROJE A.Ş’ye çevirmek istiyorum. Neden büyükşehir belediyesi otoyol projeleri yaparak, liman projeleri yaparak, lojistik merkez projeleri yaparak büyük paralar kazanmasın? Neden büyükşehir belediyesi Türkiye’de ve dünyada raylı sistemler ve demiryolları konularında kapsamlı fizibilite analizlerinin içinde yer almasın? Biz bunları da sağlayacağız kendi ulaşım ana planlarımızı da yapacağız. Sürdürülebilir kalkınmanın ilkelerini ortaya koyacağız. Bunun için bize şans verilmesini istiyoruz. Trabzon’un evladı olarak tüm vatandaşlarımızın oyunu istiyorum. En iyi şekilde çalışacağımın sözünü veriyorum. Trabzon’un üretim, ulaşım, göç, imalat ve sanayi sorunlarını çözmek istiyoruz. Yeni sanayi ve peyzaj alanları oluşturmak istiyoruz. Yeni semt sahaları yapmak, çocuklarımız için daha modern okullar tesis etmek istiyoruz. Ben de dahil olmak üzere; yarılık ya da üçte birlik yöntemlerle tarımsal üretimi desteklemek istiyoruz. Kağıt endüstrisinin ana hammaddelerini içeren fındık kabuğunu değerlendirmek istiyoruz.”

SINIFTA KALDILAR
“Yıllardır Trabzon’u yönetenler Trabzon’un hiçbir sorununu çözemedi. 61 proje dediler sınıfta kaldılar. İyi ki plakamız 02 veya 03 değildi yoksa tamamen duman olacaktık. Bu bakımdan Trabzonluya verilen sözlerin içinin boş olduğu görülmüştür. Biz belediyenin güçlü olması gerektiğini vurguluyoruz ve göreve gelmemiz halinde bunu başaracağımızın sözünü veriyoruz. Trabzon’a asfaltı bilen, ulaşımı bilen, üretimi bilen, imalatı bilen, imalatı ve işgücünü bilen, profesyonel danışmanlığı bilen AR-GE’yi yönetme kapasitesi olan bir başkan gerekmektedir. Bu da Prof. Dr. Atakan Aksoy’dur. Bu şehri bilimle buluşturmamız; bilimle uğraşan bir insan olmamız münasebetiyle asla zor olmayacak. Bütün uygulamalarız bilimle iç içe uygulamalar; nanokil asfaltlar, cam asfaltlar, atık lastiklerin değerlendirilmesi, sessiz asfaltlar, renkli kaplamalar, Avrupa Birliği projeleri yönetimi, kireç stabilizasyonları, polimer katkılı bitüm emülsiyonları, peyzaj alanları, kent mobilya sektörü bunlardan sadece bir kısmı. Bu ve bunun yanı sıra birçok konuda çok büyük bir kapasiteyi ortaya koyduk. Aynı zamanda Kalkınma Bakanlığı’ndan da teşekkür belgesiyle ödüllendirildik.

VAATLERİN İÇİ DOLU
“Trabzon değişim istiyor. Biz elimizdeki projelerle merkezi idarenin elini rahatlatmaya geliyoruz. Üretmeyen belediyeler Türkiye’yi bu duruma getirdi. Trabzon’u bilen, Trabzon’da doğan bir kişi olarak vatandaşlarımıza karşı son derece samimiyim. İnsanlarımız bu şehrin bütün sorunlarını da çok iyi görüyor. Bize büyük bir teveccüh gösteriyorlar çünkü bizim şehrin sorunlarını çözmeye yönelik projelerimizi son derece akılcı buluyorlar. Her geçen gün bize karşı ilgi artıyor. Bulunduğumuz vaatlerin içini dolduruyoruz. Sunduğumuz sosyal projelerin kaynağını belirtiyoruz. Trabzon’da yerel yöneticilerin öngörüleri vatandaşımızın öngörülerinin çok gerisinde kalmıştır. Halbuki yerel yöneticiler, büyük tecrübeleriyle toplumu peşinden sürükleyen, yenilikleri toplumun hizmetine sunabilecek, büyük donanımlarda olmalıdırlar. Biz bu bağlamda vatandaşımıza sadece ne yapacağımızı değil; nasıl yapacağımızı da açıklıyoruz. Şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyeceğimizin, vatandaşa daima hesap vereceğimizin bilinmesini istiyoruz. Biz bu şehri vatandaşımızın da karını gözeterek yöneteceğimizin sözünü veriyoruz.”

Editör: Haber Merkezi