SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - Avrasya Üniversitesi kuruluşunun 8. Yılında Trabzon’daki bir otelin toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenledi. ‘Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Basın Toplantısı’ adı altında gerçekleşen toplantıda Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız bir konuşma yaptı. Yıldız konuşmasında Avrasya Üniversitesi olarak büyümek istediklerini ancak önlerine çeşitli engeller çıkarıldığını vurguladı.

ÖNÜMÜZÜ AÇMIYORLAR
Kurulduğu günden bu yana 25 bin öğrenciye ulaşmak için çalıştıklarını belirten Yıldız, bu hedefe ulaşmalarının çok zor olduğunu fakat bu zorluğun kendilerinden kaynaklanmadığını aktardı. Yıldız “Kuruluşumuzdan bu yana zor bir dönemden geçtik. Hala amacımıza ulaşamadık . 25 bin öğrenci hedefimizi gerçekleştirmemiz böyle giderse zor. Üniversitemiz bünyesinde 5 fakülte daha kurmak istiyoruz. Bunu başarırsak bir Avrasya daha kurulmuş olacak. Ama ben bunu hedeflerimize ulaşmamızı geciktirenlere anlatamıyorum. Ya da anlamak istemiyorlar. Biz büyümek istiyoruz; önümüzü açmıyorlar” dedi.

BEN GİDERİM OKUL KALIR
Fakülte kurma konusunda üst düzey engellere takıldıkları bilgisini de paylaşan Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, bu sorunun yanı sıra kurmak istedikleri yeni yerleşkeler için de imar sorunuyla karşı karşıya kaldıklarını paylaştı. Yıldız, “Ne hikmetse Avrasya Üniversitesi konu olunca yetkililerimiz çok hassas oluyorlar. 1 yıldan uzun süredir imar tadilatı bekliyorum. Avrasya’yı büyütelim Trabzon kalkınsın şehrin ekonomisi büyüsün diyorum” diye konuştu.

50 BİN ÖĞRENCİYE BEDEL
Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: “Avrasya’nın 10 bin öğrencisi Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin 50 bin öğrencisine bedeldir. Çünkü Avrasya öğrencisi paralı öğrencidir. Ben büyümemizin desteklenmesini kendim için değil Trabzon için istiyorum. Yarın öbür gün ceketimi alıp giderim ama bu üniversite burada kalır. Ayrıca biz Avrasya Üniversitesi olarak 8 bin öğrencimizin %60’ına burslu eğitim veriyoruz. Bu kolay bir şey değil. Sağladığımız bu katkının karşısında 5 fakülte için 6 yıldır uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı. Yıldız’ın konuşmalarının ardından Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nde 10. Yıllarını dolduran üyelere ve basın mensuplarına teşekkür plaketleri takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi