Yenikapı etkinlik alanında başlayan Trabzon Tanıtım Günleri'nde CHP YDK Üyesi ve İstanbul milletvekili Avukat Turan Aydoğan açıklamalarda bulundu.

Trabzonluların İstanbul’un birçok alanında etkili olduğunu söyleyen Aydoğan, “Trabzon her zaman İstanbul’da, hiç ayrılmıyor hatta arada bir İstanbul, Trabzon’a taşınıyor. Burada oldukça yoğun bir hemşeri kitlemiz var ve İstanbul’un birçok alanında etkili. Gerçekten istihdama katkısı olan hayata katkısı olan nitelikli şekilde hayatımıza müdahale eden hemşeri gruplarımız var. İstanbul’da bugün onlarla hep beraber burada buluştuk güzel bir buluşmaydı.

ZOR BİR İŞ
Trabzon Dernekler Federasyonu’na teşekkür ediyorum gerçekten zor bir işi yüz akıyla beraber yapıyorlar. Çok çeşitli sosyal kesimlerden insanlarla burada sadece yöremize özgün konuları konuşurken biraz daha huzurlu olduğumuzu gördük, daha arındık daha birbirimize sıcak olmayı becerdik.

BİZ BUNA VARIZ
Umarım Türkiye aynen böyle hemşeri ilişkilerimizdeki gibi arınmışlıkla birbirine davranabilmeyi becerir ve gerilimlerden sıkıntılardan biraz kendisini arındırarak yürümeyi becerebilir. Biz buna varız. Trabzonlular olarak buna varız. Güzel bir buluşmaydı. Mutlu oldum, huzur duydum. Çok da katkısı oldu. Umarım ülkemizde böyle güzellikler devam eder” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi