SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Tüm dünyayı sarsan koronavirüs bölge turizmini de etkiledi. Koronavirüsün turizme etkisi ile ilgili konuşan Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, “Devletimiz tüm tedbirleri aldı ve bakanlığımız bunları açıkladı. Bu yıl sezonu gecikmeli de olsa yaşayacağız. Turizm sezonu zaten bölgemizde hazirandan sonra daha aktif hale geldiği için ümitsiz olmayalım iyi bir sezon geçireceğiz” açıklamasında bulundu.

EN AZ KAYIPLA!
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş da, “Türkiye ve Karadeniz de tüm dünya gibi durumdan olumsuz etkilendi. Kimse seyahat etmiyor, uçakların çoğu yerde yatıyor. Ancak devletimiz önlemleri hızlı ve zamanında alıyor. Bu krizden etkilenmemiz mümkün değil lakin kısa süre içerisinde en az ekonomik kayıpla sıkıntıyı atlatacağımıza inanıyorum. Ayrıca bakanlıklarımız turizmcilere nefes aldıracak bir paket de hazırlıyor” diye konuştu.

SEZON ORTASINDA SÜREÇ TOPARLANIR
TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı: “Mart ve nisan başlarında İran ve Azerbaycan’dan gelecek misafirleri kaybettik. Daha sonra biz de de vakalar meydana gelince kültür turlarında da sıkıntı yaşadık. Kısa sürede krizi atlatmayı hedefliyoruz. Sezonun ortasında ve devamında sürecin toparlanacağını düşünüyorum.”

AKSİ DURUM OLURSA
Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga ise, “Süreç İran’la başladı ve kapının kapanması ile beklenen Nevruz hareketliliği olmadı. Daha sonrasında ise 23 Nisan’da beklediğimiz okul turları ve kültür turlarında da iptaller söz konusu. Umudumuz Ramazan bayramından sonra sürecin toparlanıp yaraların sarılması. Eğer aksi durum olursa hayal dahi edemeyeceğimiz sorun ortaya çıkar” dedi.

Editör: Haber Merkezi